Yerlikaya’dan ‘Hücre’ operasyonu açıklaması: 9 organize suç örgütü çökertildi!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya: 9 ayrı suç örgütü çökertildi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, son bir hafta içinde jandarma tarafından gerçekleştirilen “Hücre” operasyonlarında, İstanbul, İzmir, Antalya, Balıkesir, Kahramanmaraş, Kırşehir, Aksaray, Hatay, Tunceli gibi 9 farklı ilde organize suç örgütlerinin çökertilmiş olduğunu açıkladı.

Bakan Yerlikaya, operasyonlar kapsamında 76 şüphelinin gözaltına alındığını ve ele geçirilen malzemeler arasında; ruhsatsız 10 tabanca, 5 av tüfeği, çek ve tapu senetleri, uyuşturucu maddeler, bilgisayarlar, cep telefonları ve banka kartları olduğunu belirtti.

Şüpheliler hakkında “Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, silah ve mühimmat kaçakçılığı, tefecilik, dolandırıcılık, bahis oynatma, göçmen kaçakçılığı, mülkiyet kanunu ihlali, yaralama, zarar verme, tehdit, uyuşturucu ticareti, yağma, suç delillerini yok etme” gibi suçlamalarla soruşturma başlatıldığını duyuran Yerlikaya, tutuklananların sayısının 50 olduğunu, 25 kişi hakkında adli kontrol kararı alındığını ve 1 şüphelinin işlemlerinin devam ettiğini bildirdi.

Bakan Yerlikaya, “Ülkemizi suç örgütlerinden ve çetelerden temizleme kararlılığıyla hareket ediyoruz. Operasyonlarımız ülkemizin her yerinde kesintisiz olarak devam edecek” dedi. Bu tür suçlara karşı mücadelelerinin kararlılıkla sürdüreceğini ifade etti.

Related Posts

Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere’den gözaltında paylaşım

Sabah saatlerinde gözaltına alınan Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere resmi X hesabından bir açıklama yaptı. Tutdere gözaltındayken yaptığı paylaşımında “Adıyamanlı hemşehrilerimin başını eğecek hiçbir işimiz ve uygulamamız olmadı.” dedi

İsrail’in borazanı BBC: Yüzlerce çalışan işgalcilere nasıl hizmet edildiğini itiraf etti

İngiltere devletinin resmi yayın organı BBC’nin 100’den fazla çalışanı ve 300 medya profesyoneli, kurumun İsrail-Filistin çatışmasındaki yayın politikasının taraflı olduğunu belirten bir mektup yayınladı. BBC yönetimine hitaben kaleme alınan açık mektupta, kurumun İsrail-Filistin çatışmasındaki yayın politikası eleştirilirken İsrail hükümetine nasıl hizmet ettiği anlatıldı.

CHP’li vekillere ‘Free İmamoğlu’ fezlekesi

Boğaziçi Köprüsü’nde Free İmamoğlu pankartı asan CHP’li vekillere fezleke düzenlendiği öğrenildi

YRP lideri Fatih Erbakan ittifak için tarih verdi, erken seçim çağrısı yaptı

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, erken seçim çağrısını yineledikten sonra ittifak sorularına cevap verdi. Erbakan, ittifak görüşmelerinin seçime yakın bir dönemde olabileceğini söyledi.

ABD: Eğer Gazze’de ateşkes olursa, açıkçası herkesin kabul ettiği unsurlar olacak

ABD: Eğer Gazze’de ateşkes olursa, açıkçası herkesin kabul ettiği unsurlar olacak

Başkan Tugay’dan İzmir’deki operasyonla ilgili açıklama

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, operasyon hakkında açıklama yaptı. Tugay, “Soruşturmanın siyasi amaçlı olduğu kanaatindeyim” dedi.