‘Vergi alınıyor, çivi çakılmıyor’

Adana Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Dr. Musa Uğur ile depremin ikinci yılında Adana’daki son duruma ilişkin konuştuk. Çukurova Üniversitesi Hastanesi’nin depremde zarar gördüğüne dikkat çeken Uğur, “Hastanenin bazı birimleri çalışmıyor. A ve B blok hâlâ açılmadı. Servisler onarılmadı. Yeni gelen rektör 2025’in sonu ya da 2026 başında bitireceklerini söyledi. Bu konuda çalışılmalar yürütülüyor. Biz de sürecin takibini yapıyoruz. Üniversite Hastanesi’nin yokluğu Adana için büyük bir sorun. Hastalar başka hastanelere yönlendiriliyor. Özellikle kronik hastalar ve kanser hastaları için burası çok önemli. Bir an önce açılmalı” dedi.

‘VERGİ ALINIYOR, ÇİVİ ÇAKILMIYOR’ 

9 ve 10 şiddetine kadar güvenli binalar oluşturmanın önemine vurgu yapan Uğur, “Siyasi iktidar yıllardır insanlardan deprem vergisi alıyor fakat bu kadar yıldır çivi çakılmıyor” tepkisini gösterdi. Deprem sonrası yurttaşların psikolojik sorunlar yaşadığının da altını çizen Uğur, “İnsanlar bu acıları iki yıl geçmesine karşın hala yaşıyor. Etrafındaki apartmanlarda insanların feryatlarını duymak insanlarda büyük bir travma yarattı ve bunun sonrasında birçok kişide stres bozukluğu görüldü” ifadelerini kullandı.

 ’84 BİN KİŞİYE YARDIM’ 

Öte yandan Uğur, Adana Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı’na bağlı Sosyal Hizmetler ve Yardımlar Şube Müdürlüğü’nün, deprem zamanında 84 bin 478 kişiye giysi, hijyen ve gıda malzemeleri gibi yardımlarda bulunduğunu belirtti. 

Related Posts

Diş sıkma masum değil, bakın neleri etkiliyor!

Çocuklarda gece diş gıcırdatması masum bir alışkanlık değil! Pedodonti Uzmanı Doç. Dr. Aslı Patır Münevveroğlu, diş sıkmanın tedavi edilmediğinde hem fiziksel gelişimi hem de ruhsal sağlığı olumsuz etkilediğini söylüyor. İşte dikkat etmeniz gerekenler…

Uzmanlardan gençleri yaz tatilinde bağımlılıktan korumak için ailelere 7 öneri

Yeşilay Genel Başkanı Mehmet Dinç, çocukların ve gençlerin yaz tatilinde boş kalmalarının bağımlılık konusunda büyük risk oluşturduğunu belirterek, anne babalara rehberlik açısından önemli görevler düştüğünü söyledi.

Yaz tatilinde masum gibi görünen tehlikeler: Çocuklarınızı koruyun!

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Güzel, yaz aylarında artan sağlık risklerine karşı aileleri uyardı. Tatil sürecinde çocukları güneş çarpmasından enfeksiyonlara kadar birçok tehlikeden korumanın yollarını anlattı.

TTB Aile Hekimliği Kolu Başkanı Dr. Kırımlı: ‘Et tüketin önerisi yapamıyoruz’

Dr. Emrah Kırımlı, ekonomik krizle birlikte özellikle çocukların yeterli protein tüketemediğine dikkat çekti.

Hastanede tahtakurusu istilası

Çorum Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yaşanan tahtakurusu istilasına ilişkin konuşan Genel sağlık – İş Sendikası Genel Başkanı Dr. Derya Uğur ‘’ Çorum Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde son yaşananlar sağlık sisteminin ne kadar kimsesiz bırakıldığının en somut ve güncel örneğidir’’ dedi.

RSV’nin ekonomik yükü ile ilgili Türkiye’de ilk araştırma

Bebeklerde yaşamı tehdit eden şiddetli solunum yolu enfeksiyonlarına yol açan Respiratuar Sinsityal Virüs’ü (RSV) konu alan bu ilk raporun sonuçlarını Başkent Üniversitesi Sağlık Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Simten Malhan düzenlenen bir basın toplantısıyla açıkladı. Basın toplantısına katılan Hacettepe Üniversitesi Çocuk Enfeksiyon Bölümü Öğretim Görevlisi Prof Dr. Ateş Kara da RSV hakkında önemli bilgiler paylaştı.