Uysal: Erdoğan son seçimle ölümü gördü

Demokrat Parti Genel Başkanı Uysal’dan Gözaltına Alınan Gazetecilere Tepki!

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Halk TV’de görev yapan gazeteciler Barış Pehlivan, Seda Selek ve Serhan Asker’in gözaltına alınmasına sert tepki gösterdi ve Kayda Geçsin programına konuk oldu.

Uysal, gözaltına alınan gazetecilere geçmiş olsun dileklerini ileterek, “Adalet ve Kalkınma Partisi, Sayın Erdoğan son seçimle ölümü gördü” şeklinde konuştu.

Demokrat Parti Genel Başkanı Uysal, “Var olan cari siyasal ve toplumsal zeminde Türkiye gittiği müddetçe sandıktan kendi lehine bir sonuç çıkaramayacağını gördü. Demokratik rekabeti açık olmaktan çıkarmak hedefleri. Bunun için ne gerekiyorsa legal illegal bütün yolları deneyecektir” ifadelerini kullandı.

Uysal, antidemokratik yönetim şekillerine dikkat çekerek, “Antidemokratik yönetimlerin özdeş oldukları yazılı yasaklar değildir. Yazısız yasaklardır. Bir manyetik alan inşa edilmeye çalışılıyor. Bu keyfiliği sorgulamaya kalkan ister gazeteci istersen sivil unsurlar bütün bunların gözaltılar ve tutuklamalarla kanıksandığı bir iklimi Türkiye’de yerleşik hale getirmek gibi çabalar var” şeklinde konuştu.

Uysal, “Ahlaksızlığı ifşa etmezseniz ahlak satarlar” diyerek, “İktidarın sistematik yolsuzluklarının Türkiye’nin adeta milli güvenliğini tehdit eder hale gelmiş olmasını, bunların sorgulayanları hukuksuzluk icat etmeyi devraldıkları FETÖ’den bugün yine aynı usullerle manyetik alan inşa ediyor” diyerek yapılanları eleştirdi ve mücadelenin kaybedileceğine dikkat çekti.

Related Posts

MHP’de ‘süreç’ istifaları: Belediye meclisi üyesi, ‘MHP-AKP-DEM ittifakıyla yürümeyeceğim’ dedi

MHP’de ‘süreç’ istifalarının yeni adresi Trabzon oldu. Araklı Belediye Meclisi Ahmet Kaplan, “Bir Türk milliyetçisi olarak MHP-AKP-DEM ittifakının çıkmış olduğu yolda beraber yürümeyeceğim” diyerek MHP saflarından ayrıldığını duyurdu.

Suriye’de yine silahlar konuşmaya başladı | Dürzi-Arap Bedevi çatışması büyüyor: Onlarca ölü ve yaralı var!

Suriye’de yine silahlar konuşmaya başladı | Dürzi-Arap Bedevi çatışması büyüyor: Onlarca ölü ve yaralı var!

Rusya Donetsk’te 2 yerleşim birimini ele geçirdi

Rusya Savunma Bakanlığı, Donetsk bölgesinde iki yerleşim biriminin kontrolünü ele geçirdiklerini bildirdi.

WSJ iddia etti… ‘Netanyahu İran’a saldırı izni aldı’

AMERİKAN Wall Street Journal’ın (WSJ) haberine göre, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ABD Başkanı Donald Trump’a, İran’ın nükleer silah çalışmalarına yeniden başlaması halinde Tahran’a tekrar saldırabileceğini söyledi.

İstanbul’da alev alan hafif ticari araç küle döndü

İstanbul’da seyir halindeyken alev alan hafif ticari araç küle döndü.

İYİ Parti’den MSB’ye ’12 şehit’ soruları: ‘İstihbaratı teröristten mi aldınız?’

İYİ Partili Turhan Çömez, 6 Temmuz Pazar günü Irak’ın Pençe-Kilit harekât bölgesinde 12 askerin şehit olduğu olaya ilişkin soru işaretlerini TBMM gündemine getirdi. Çömez, “Mağaradaki aramanın PKK itirafçısı bir kadın teröristin vermiş olduğu bilgiler üzerine yapıldığı iddiaları doğru mu” diye sordu.