Uluslararası Temiz Enerji Günü’nde Acil Eylem Çağrısı

Ankara’da,

BİRLEŞMİŞ Milletler Uluslararası Temiz Enerji Günü Paneli

düzenlendi. 26 Ocak, ‘Acil Bir Çağrı: Temiz Enerjiye Adil ve Kapsayıcı Bir Geçiş’ temasıyla gerçekleşen etkinlikte, dünyanın dört bir yanından eğitimci ve öğrenciler bir araya geldi. Panel, temiz enerjiye geçiş konusunda farkındalık yaratmayı amaçladı.

BİRLEŞMİŞ Milletler tarafından 26 Ocak 2024’te ‘Uluslararası Temiz Enerji Günü’ ilan edildi. Ankara’daki Temelli Kültür Merkezi’nde gerçekleşen panele eğitimciler ve öğrenciler katıldı. Etkinlik, temiz enerjiye adil bir geçişin önemine vurgu yaparak küresel çapta bilinç oluşturmayı amaçladı.

Temiz Enerjiye Geçiş İçin Gençlerin Çağrısı

Lise öğrencisi Demir Çolak, panelde yaptığı açılış konuşmasında temiz enerjiye geçişin eğitimle başlayacağını belirtti. Çolak, “Temiz enerjiye adil bir geçiş için genç nesiller olarak mücadele etmeliyiz” dedi. Ayrıca, 2030’da temel ihtiyaçlarda fosil yakıtlara bağlı elektrik enerjisinin hala kullanılacağına dikkat çekti.

Ülkelerin Temiz Enerjiye Geçişi Beklentisi

UNESCO Eğitimi Yeşillendirme Ortaklığı Türkiye Üyesi Çelebi Kalkan, yaptığı açıklamada, Dünya Ekonomik Forumu’nun verilerine göre dünya genelinde her 10 kişiden 6’sının iklim değişikliğinden endişeli olduğunu belirtti. Kalkan, Türkiye’nin iklim krizi konusunda yüzde 77 ile dördüncü sırada olduğuna dikkat çekti.

Elektriğe Erişimde Eşitsizlik

CleanTech ve Rüzgar Enerjisi Politikaları Danışmanı Pınar Ünsal, temiz enerjinin emisyonları azaltmanın yanı sıra, güvenilir enerji kaynaklarına erişimde yaşanan eşitsizliğe değindi. Ünsal, özellikle Sahra Altı Afrika ülkelerinde elektriğe erişimde yaşanan sorunları ele alarak, temiz enerjiye erişimi düzenleyen politikaların önemine vurgu yaptı.

Fosil Yakıtların Tehlikesi

Elektrik-Elektronik Mühendisi ve Yenilenebilir Enerji Danışmanı Serhat Şahin, fosil yakıtların gezegenimizin geleceğini tehdit ettiğini vurgulayarak temiz enerjiye geçişin aciliyetine dikkat çekti. Şahin, yeni teknolojilerin kullanımının iklim değişikliğiyle mücadelede hayati öneme sahip olduğunu belirtti.

Related Posts

Fransa Cumhurbaşkanı Macon İngiltere ziyaretinde bir skandala daha imza attı

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, eşi Brigitte ile İngiltere’ye gerçekleştirdiği üç günlük devlet ziyareti sırasında Kral III. Charles ile Windsor Sarayı’ndaki törende protokol kurallarını ihlal ettiği gerekçesiyle eleştirilerin odağı oldu

ABD’de ‘İzmir’ rüzgarı: Grev nedeniyle Philadelphia şehrinde çöp yığınları oluştu

ABD’nin Pensilvanya eyaletine bağlı Philadelphia kentinde yaklaşık bir haftadır sokaklarda biriken çöplerle gündeme gelen kriz çözüme kavuştu. Binlerce belediye çalışanını temsil eden sendika ile yetkililer arasında anlaşma sağlandı ve grev resmen sona erdi. Kentteki manzara geçtiğimiz haftalarda İzmir’de yaşananları hatırlattı.

Ticaret Bakanlığı harekete geçti: Evinizde varsa dikkat! Toplatma kararı çıktı

Ticaret Bakanlığı, Güvensiz Ürün Bilgi Sistemi üzerinden sağlık riski barındıran yeni ürünleri kamuoyuna açıkladı. Son yapılan uygulamalar kapsamında oda kokuları ve evcil hayvanları ilgilendiren ürünlerin yasaklanması ve toplatılmasına karar verildi.

Rusya: ABD ekonomiyi siyasi silaha çevirdi

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, ABD’nin ticari ve ekonomik araçları siyasi baskı unsuru olarak kullanmaya devam ettiğini belirterek, “Bu çizgi, uluslararası ekonomik işbirliği mimarisinin bozulmasına yol açıyor.” dedi.

2 bin yıl sonra ilk kez gün yüzüne çıktı: İskenderiye Feneri’nin temelleri keşfedildi

İskenderiye Feneri’ne ait kalıntılar, 2 bin yıl sonra Akdeniz’in derinliklerinden çıkarıldı. Mısır Turizm ve Antik Eserler Bakanlığı’nın izniyle yürütülen çalışmalara Fransız arkeolog Isabelle Hairy liderlik etti. Proje kapsamında, toplam 22 dev taş …

Hava sıcaklığı 40 dereceyi buldu: Sokaklar boş kaldı

Mardin’de hava sıcaklığı 40 derecenin üzerine çıkarken, kent genelinde cadde ve sokaklar boş kaldı. Dışarı çıkmayı tercih edenlerse park ve bahçelerde vakit geçirerek sıcaktan korunmaya çalıştı.