‘Uludağ Enerji Zirvesi’ Bursa’da başladı

BTSO Tarafından Düzenlenen Uludağ Enerji Zirvesi’nde Karbon Hedefleri ve Enerji Yatırımları Konuşuldu

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) tarafından organize edilen Uludağ Enerji Zirvesi’ne, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Zafer Demircan da katıldı. Demircan, zirvede yaptığı konuşmada, geçen yıl yayınlanan bir rapora atıfta bulunarak, sıfır karbon hedefleri için yıllık 5 trilyon dolarlık bir yatırım gerektiğini belirtti.

Zirve, BTSO’nun ‘Enerji Konseyi’ liderliğinde ‘Geleceğin Enerji Stratejisi’ temasıyla başladı. Etkinlik, Bursa Business School’da düzenlendi ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Zafer Demircan, Bursa Valisi Erol Ayyıldız, BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay ve iş insanlarının katılımıyla gerçekleşti.

Zirvenin açılışında konuşan Bakan Yardımcısı Demircan, Türkiye’nin enerji sektöründeki hedeflerine vurgu yaparak, yenilenebilir enerji kaynaklarının önemine dikkat çekti. Türkiye’nin enerji alanında 22 yılda önemli adımlar attığını belirten Demircan, 2035 yılına kadar 117 bin megavatlık kapasiteyi 226 bine çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.

Demircan ayrıca, sıfır karbon ekonomisine geçişin önemine değinerek, bu dönüşüm için yıllık 5 trilyon dolarlık bir yatırımın gerekliliğine işaret etti. Türkiye’nin enerji bağımsızlığı konusunda zorluklarla karşılaştığını belirten Demircan, ülkenin enerji dönüşümü için sıfır karbon üretimine odaklanması gerektiğini vurguladı.

Diğer yandan, Bakan Yardımcısı Demircan, Türkiye’nin enerji üretiminde kömür gibi kaynaklara olan bağımlılığını azaltma çabası içerisinde olduklarını, doğal gaz ve petrol aramalarını artırdıklarını ve nükleer enerji projelerine devam ettiklerini dile getirdi.

Bursa Valisi Erol Ayyıldız ise kentte düzenlenen Uludağ Enerji Zirvesi’nin önemine değinerek, enerjinin ülke ekonomileri için kritik bir unsura dönüştüğünü belirtti. Vali Ayyıldız, enerji sektöründeki başarılarından dolayı Bakanlığa teşekkür ederken, zirveye liderlik eden BTSO Başkanı ve emek verenlere de teşekkürlerini iletti.

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay ise, dünya genelinde artan enerji talebine dikkat çekerek, Türkiye’nin sürdürülebilir kalkınma için düşük karbonlu çözümler bulması gerektiğini ifade etti. Yeşil enerjinin Türkiye için vazgeçilmez olduğunu belirten Burkay, ülkenin yenilenebilir enerji potansiyelinin bu dönüşümde büyük bir fırsat sunduğunu söyledi.

‘Yerli Teknoloji ve Mega Enerji Yatırımları’, ‘Enerji Yatırımlarında Finansal Dönüşüm: Sermaye Yapıları ve Fonlama Modelleri’ ve ‘Fosil Yakıtlarda Dönüşüm Stratejisi’ gibi konularda 8 panelin düzenleneceği zirveye sektör temsilcileri ve uzman konuşmacılar katılacak.

Related Posts

Google’dan kritik güvenlik uyarısı: 2G bağlantısını kapatın!

Google, akıllı telefon kullanıcılarını hedef alan yeni bir siber tehdit konusunda uyararak, cihazlardaki 2G bağlantısının devre dışı bırakılmasını önerdi. Şirketin bu adımı, mobil ağ güvenliğini tehdit eden ve kullanıcıları doğrudan hedef alan saldırılara karşı alınabilecek en etkili önlemlerden biri olarak değerlendiriliyor.

AB’de yeni otomobil satışları mayısta yıllık bazda yükseldi

Avrupa Birliği (AB) pazarında yeni otomobil satışı, mayısta geçen yılın aynı ayına göre yüzde 1,6 artışla 926 bin 582’ye ulaştı.

Dünyanın pedalı Sakarya’da döndü: Şampiyona festivale dönüştü

Sakarya, dünya bisiklet otoritelerinin takvimindeki en prestijli yarışlardan biri olan UCI Dağ Bisikleti Eliminatör Dünya Şampiyonasına ev sahipliği yaptı.

Ağızdaki bakteri miktarı ne kadar mutlu olduğumuzu gösteriyor

NYU’daki araştırmacılar, ruh sağlığı durumuyla ağızda bakteri çeşitliliğinin azalması arasında bağlantı bulduklarını söylüyor.

ChatGPT, premium olan o özelliğini tüm kullanıcılarına sunacak!

Gelişen teknoloji ile birlikte yapay zeka kullanımının da yaygınlaşması, teknolojide rekabeti kızıştırdı. OpenAI ChatGPT platformunda nisan ayında açıkladığı hafıza özelliğini tüm kullanıcılarının erişimine açık hale getirdi daha öncesinde Plus ve …

2025 yılının ilk çeyreğinde en çok satan telefon modelleri

Dünya genelinde 2025 yılının ilk çeyreğinde en çok satan telefon modelleri açıklandı.