Trump, göçmenlere karşı savaş açtı: Güney sınırına yığılma yapılıyor

ABD Güney Sınırına 1.500 Asker Gönderildi

ABD Savunma Bakanlığı, Başkan Donald Trump’ın imzaladığı bir karar doğrultusunda güney sınırına 1.500 asker gönderdiğini duyurdu. Savunma Bakanı Vekili Robert Salesses, güney sınırındaki yasa dışı göçmen faaliyetlerine karşı operasyonların güçlendirilmesi amacıyla istihbarat analistleri ve helikopter pilotlarını da içeren bir birliğin konuşlandırılacağını belirtti.

Askerlerin sınır bölgesine ulaşmaya başladığı doğrulandı ve Pentagon, ek olarak 2.000 takviye askerin daha hazır beklediğini bildirdi. Halihazırda sınırda görev yapan 2.500 Ulusal Muhafız ve yedek birliklerin bulunduğu belirtildi.

İç Güvenlik Bakanlığı’nın sınır güvenliği operasyonlarına destek sağlamak üzere görevlendirilen askerlerin, sınır dışı işlemlerine yardımcı olmak amacıyla askeri uçakların sağlanacağı açıklandı. Beyaz Saray ise sınır dışı uçuşların başladığını ve yasadışı göçmenlerin ülkelerine askeri uçaklarla geri gönderildiğini duyurdu.

Sosyal medya platformu X üzerinden yapılan açıklamada Beyaz Saray Sözcüsü Karoline Leavitt, Başkan Trump’ın ABD’ye yasadışı şekilde girenlerin ciddi sonuçlarla karşılaşacaklarını açıkça belirttiğini ifade etti. Sözcü, askeri uçaklara bindirilen göçmenlerin fotoğraflarını da paylaştı.

Göçmenleri taşıyan iki askeri uçağın Guatemala’ya uçtuğu ve sınır dışı operasyonlarında kullanılan askeri birimlerin 1.500 yeni askerden ayrı tutulduğu belirtildi. İç Güvenlik Bakanlığı, bu operasyon dahilinde 5 binden fazla göçmenin sınır dışı edilmesinin planlandığını duyurdu.

Başkan Trump, göreve geldiği ilk dönemden bu yana güney sınırındaki güvenlik önlemlerini sıkılaştırmayı amaçlayan kararlar aldı. 2018 yılında, Meksika’dan ABD’ye doğru yola çıkan bir göçmen konvoyunun ardından sınıra aktif görevde bulunan askerlerin gönderilmesi talimatını vermişti. Bu kararın ardından Teksas, Arizona ve Kaliforniya’ya 7 binden fazla asker konuşlandırılmış ve bölgede helikopter taburları, iletişim ve sağlık birimleri görev yapmaya başlamıştı.

Başkan Trump ayrıca güney sınırında ulusal bir acil durum ilan ederek Pentagon’a kontrolü artırmak için gerekli adımları atma talimatı verdiğini açıklamıştı.

Related Posts

MHP’de ‘süreç’ istifaları: Belediye meclisi üyesi, ‘MHP-AKP-DEM ittifakıyla yürümeyeceğim’ dedi

MHP’de ‘süreç’ istifalarının yeni adresi Trabzon oldu. Araklı Belediye Meclisi Ahmet Kaplan, “Bir Türk milliyetçisi olarak MHP-AKP-DEM ittifakının çıkmış olduğu yolda beraber yürümeyeceğim” diyerek MHP saflarından ayrıldığını duyurdu.

Suriye’de yine silahlar konuşmaya başladı | Dürzi-Arap Bedevi çatışması büyüyor: Onlarca ölü ve yaralı var!

Suriye’de yine silahlar konuşmaya başladı | Dürzi-Arap Bedevi çatışması büyüyor: Onlarca ölü ve yaralı var!

Rusya Donetsk’te 2 yerleşim birimini ele geçirdi

Rusya Savunma Bakanlığı, Donetsk bölgesinde iki yerleşim biriminin kontrolünü ele geçirdiklerini bildirdi.

WSJ iddia etti… ‘Netanyahu İran’a saldırı izni aldı’

AMERİKAN Wall Street Journal’ın (WSJ) haberine göre, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ABD Başkanı Donald Trump’a, İran’ın nükleer silah çalışmalarına yeniden başlaması halinde Tahran’a tekrar saldırabileceğini söyledi.

İstanbul’da alev alan hafif ticari araç küle döndü

İstanbul’da seyir halindeyken alev alan hafif ticari araç küle döndü.

İYİ Parti’den MSB’ye ’12 şehit’ soruları: ‘İstihbaratı teröristten mi aldınız?’

İYİ Partili Turhan Çömez, 6 Temmuz Pazar günü Irak’ın Pençe-Kilit harekât bölgesinde 12 askerin şehit olduğu olaya ilişkin soru işaretlerini TBMM gündemine getirdi. Çömez, “Mağaradaki aramanın PKK itirafçısı bir kadın teröristin vermiş olduğu bilgiler üzerine yapıldığı iddiaları doğru mu” diye sordu.