Şampiyonluk ve Acı: Songül Güneş’in Yaşam Mücadelesi

Gaziantep’in Nurdağı ilçesinde, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023’teki depremlerde yıkılan binanın enkazında 3 çocuğu ve eşini, kendisi de sağ bacağını kaybeden 43 yaşındaki Songül Güneş, protez bacağıyla yeni yaşamını sürdürüyor.

Güneş, 4 çocuğu ve eşi ile depremde yıkılan 2 katlı binanın enkazında kaldı. Eşini ve 3 çocuğunu kaybeden Güneş’in enkaz altından çıkarıldıktan sonra sağ bacağı ampute edildi.

Depremden 6 ay sonra Gaziantep Büyükşehir Belediyesine bağlı Buğday Tanesi Protez Ortez Yapım ve Uygulama Merkezi’nde protez bacak takılan Güneş, enkazdan sağ kurtulan 9 yaşındaki oğlu Alperen ile konteyner kentte yaşamını sürdürüyor.

Songül Güneş, AA muhabirine, depremden 1 gün önce ailesiyle Galatasaray-Trabzonspor maçını izleyerek mutlu bir akşam geçirdiklerini anlattı.

Güneş, “Eşim ve çocuklarım bayağı bir eğlendiler, bir de tuttukları takım kazanınca daha bir sevinçlilerdi. Saat gece 3’te kalkıp kızım ile ilgilendim. Sonra yatağıma döndüm ama yarım saat içinde bir kalktım her yer dümdüz olmuş.” dedi.

Eşi ve 2 çocuğunun merdiven boşluğuna düşerek, büyük oğlunun üstüne duvar düşmesi sonucu hayatlarını kaybettiğini, kendisinin de duvarın altında kaldığını belirten Güneş, “Enkazda 8 saat kaldım. Saat 3’te çıkardılar, sonra hastaneye götürdüler. Çıkarıldığım saati de şöyle biliyorum, ikindi vakti saat 3’te ezan okunuyor. Gündelik hayatımda sürekli namaz kıldığım için vakitleri takip ediyordum, oradan biliyorum saatleri.” diye konuştu.

“Beni bekleyen bir oğlum var”

Songül Güneş, depremde hayatta kalan tek çocuğu Alperen’in (9) enkazdan yara almadan çıktığını, oğlu için hayat mücadelesini sürdürdüğünü ifade etti.

Ampute edilen bacağına 6 ay sonra protez takıldığını dile getiren Güneş, şunları kaydetti:

“Protez süreci ben hastanedeyken doktorun yanıma gelip, ‘Abla sen sıkıntı etme, yaran iyileşince sana protez takarız.’ demesiyle başladı. Cesaret verilince insan umutlanıyor. Çünkü beni bekleyen bir oğlum var. Protezi takmaları 15-20 gün sürmedi. Zaten o süreçte de merkezde eğitim verdiler. Çok şükür yürüyorum. Önceden zayıftım ama kilo aldıktan sonra kullanırken zorlanıyorum. Uzun zamandır protez kullanıyorum. Tedavi sürecimde benle ilgilenen herkese teşekkür ediyorum. Allah bir daha böyle bir afet yaşatmasın.”???????

Related Posts

Fransa Cumhurbaşkanı Macon İngiltere ziyaretinde bir skandala daha imza attı

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, eşi Brigitte ile İngiltere’ye gerçekleştirdiği üç günlük devlet ziyareti sırasında Kral III. Charles ile Windsor Sarayı’ndaki törende protokol kurallarını ihlal ettiği gerekçesiyle eleştirilerin odağı oldu

ABD’de ‘İzmir’ rüzgarı: Grev nedeniyle Philadelphia şehrinde çöp yığınları oluştu

ABD’nin Pensilvanya eyaletine bağlı Philadelphia kentinde yaklaşık bir haftadır sokaklarda biriken çöplerle gündeme gelen kriz çözüme kavuştu. Binlerce belediye çalışanını temsil eden sendika ile yetkililer arasında anlaşma sağlandı ve grev resmen sona erdi. Kentteki manzara geçtiğimiz haftalarda İzmir’de yaşananları hatırlattı.

Ticaret Bakanlığı harekete geçti: Evinizde varsa dikkat! Toplatma kararı çıktı

Ticaret Bakanlığı, Güvensiz Ürün Bilgi Sistemi üzerinden sağlık riski barındıran yeni ürünleri kamuoyuna açıkladı. Son yapılan uygulamalar kapsamında oda kokuları ve evcil hayvanları ilgilendiren ürünlerin yasaklanması ve toplatılmasına karar verildi.

Rusya: ABD ekonomiyi siyasi silaha çevirdi

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, ABD’nin ticari ve ekonomik araçları siyasi baskı unsuru olarak kullanmaya devam ettiğini belirterek, “Bu çizgi, uluslararası ekonomik işbirliği mimarisinin bozulmasına yol açıyor.” dedi.

2 bin yıl sonra ilk kez gün yüzüne çıktı: İskenderiye Feneri’nin temelleri keşfedildi

İskenderiye Feneri’ne ait kalıntılar, 2 bin yıl sonra Akdeniz’in derinliklerinden çıkarıldı. Mısır Turizm ve Antik Eserler Bakanlığı’nın izniyle yürütülen çalışmalara Fransız arkeolog Isabelle Hairy liderlik etti. Proje kapsamında, toplam 22 dev taş …

Hava sıcaklığı 40 dereceyi buldu: Sokaklar boş kaldı

Mardin’de hava sıcaklığı 40 derecenin üzerine çıkarken, kent genelinde cadde ve sokaklar boş kaldı. Dışarı çıkmayı tercih edenlerse park ve bahçelerde vakit geçirerek sıcaktan korunmaya çalıştı.