Şamil Tayyar: Turizm Bakanı, artık AK Parti için taşınması ağır bir yüktür

Bolu Kartalkaya’da Grand Kartal Otel Yangını Sonrası ‘Yetki ve Denetim’ Tartışması Devam Ediyor

Bolu Kartalkaya’da meydana gelen Grand Kartal Otel yangınında 78 kişinin hayatını kaybetmesi sonrası, ‘yetki ve denetim’ konusunda yaşanan tartışmalar hala devam ediyor. Eski AK Parti Milletvekili Şamil Tayyar, sosyal medya platformu X hesabı üzerinden tepkisini gösterdi ve Bakan Ersoy’un kendisi dışındaki herkesi suçladığını belirtti. Tayyar’ın açıklamaları şu şekilde:

  • KENDİSİ DIŞINDA TÜM BİRİMLERİ SUÇLADI: Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, katıldığı TV yayınında telaşla tüm tuşlara basarak, turizm belgeli tesiste denetim yetkisinin bakanlıkta olduğunu vurguladı ve sadece Bolu Belediyesini değil, kendi dışındaki ilgili tüm kamu birimlerini suçladı neredeyse. Bu durum, AK Parti iktidarının alışık olmadığımız bir süreci başlattı.
  • İL ÖZEL İDARESİ YALANLADI: Bolu İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sırrı Köstereli, valilik emrindeki bir bürokrat olarak, Bakan Ersoy’un iddialarını yalanladı. 2015’teki İl Özel İdaresi raporunun sadece adres değişikliğiyle ilgili olduğunu belirterek, ‘Denetim yetkisi Turizm Bakanlığındadır,’ dedi ve ekledi: ‘Bu bürokratın işlemi valinin bilgisi olmadan, valinin İçişleri Bakanı’nın onayını almadan yapması mümkün değildir.’
  • KARARTMAYI TERCİH ETTİ: Otel sahibi Halit Ergül de bir açıklama yaparak, ‘Turizm Bakanlığı 15 Aralık 2024’te oteli denetledi, kapılarla ilgili eksiklik bulundu ancak yangın önlemleriyle ilgili bir eksiklik tespit edilmedi,’ dedi. Ergül, Turizm Bakanı’nın her şeyi bilemeyeceğini ancak konuyu objektif bir şekilde ele alarak doğruyu ortaya koyması gerektiğini belirtti.

Maalesef, can kaybının yaşandığı bu acı olayda gerçeği ortaya çıkarmak yerine karanlık bir örtü tercih edilmiştir. Turizm Bakanı artık AK Parti için büyük bir sorumluluk haline gelmiştir.

(SOSYAL MEDYA)

Related Posts

MHP’de ‘süreç’ istifaları: Belediye meclisi üyesi, ‘MHP-AKP-DEM ittifakıyla yürümeyeceğim’ dedi

MHP’de ‘süreç’ istifalarının yeni adresi Trabzon oldu. Araklı Belediye Meclisi Ahmet Kaplan, “Bir Türk milliyetçisi olarak MHP-AKP-DEM ittifakının çıkmış olduğu yolda beraber yürümeyeceğim” diyerek MHP saflarından ayrıldığını duyurdu.

Suriye’de yine silahlar konuşmaya başladı | Dürzi-Arap Bedevi çatışması büyüyor: Onlarca ölü ve yaralı var!

Suriye’de yine silahlar konuşmaya başladı | Dürzi-Arap Bedevi çatışması büyüyor: Onlarca ölü ve yaralı var!

Rusya Donetsk’te 2 yerleşim birimini ele geçirdi

Rusya Savunma Bakanlığı, Donetsk bölgesinde iki yerleşim biriminin kontrolünü ele geçirdiklerini bildirdi.

WSJ iddia etti… ‘Netanyahu İran’a saldırı izni aldı’

AMERİKAN Wall Street Journal’ın (WSJ) haberine göre, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ABD Başkanı Donald Trump’a, İran’ın nükleer silah çalışmalarına yeniden başlaması halinde Tahran’a tekrar saldırabileceğini söyledi.

İstanbul’da alev alan hafif ticari araç küle döndü

İstanbul’da seyir halindeyken alev alan hafif ticari araç küle döndü.

İYİ Parti’den MSB’ye ’12 şehit’ soruları: ‘İstihbaratı teröristten mi aldınız?’

İYİ Partili Turhan Çömez, 6 Temmuz Pazar günü Irak’ın Pençe-Kilit harekât bölgesinde 12 askerin şehit olduğu olaya ilişkin soru işaretlerini TBMM gündemine getirdi. Çömez, “Mağaradaki aramanın PKK itirafçısı bir kadın teröristin vermiş olduğu bilgiler üzerine yapıldığı iddiaları doğru mu” diye sordu.