Sakarya’da üç günlük yağışlar aylık bereket getirdi

Sakarya’da Yağmurların Sapanca Gölü’ne Etkisi

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ), şehirde sürekli yağan yağmurların Sapanca Gölü’ne önemli ölçüde katkı sağladığını duyurdu.

SASKİ, bu olumlu gelişmeyi kamuoyuyla paylaşarak, 27 Aralık Cuma günü yapılan ölçümlerde 29,94 metreye kadar düşen göl seviyesinin yağmurların etkisiyle 8 santim yükselerek 30,02 metre seviyesine ulaştığını bildirdi.

3 Günde 1 Aylık İçme Suyu

3 gün boyunca devam eden kar yağışı yüksek kesimlerde etkili olurken, şehir merkezinde ise sağanak yağmur olarak görüldü. Bu meteorolojik sistem, Sapanca Gölü’ne 1 aylık içme suyu ihtiyacını karşılayacak kadar su katkısı sağladı. Göl, kritik seviyeyi atlattıktan sonra kış aylarında beklenen kar yağışlarıyla daha da yükseleceği tahmin ediliyor.

SASKİ yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, “Şehrimizin önemli bir kaynağı olan Sapanca Gölü’nün seviyesini sürekli olarak takip ediyoruz. Ardışık yağışlar göle büyük bir bereket getirdi. 8 santimlik yükseliş, göle 4 milyon metreküp su getirdi. Şehirdeki günlük su kullanımına denk gelen bu artışla birlikte, göl kritik seviyeyi aştı. Bu olumlu gelişme bizi tembelliğe sürüklememeli. Su tasarrufunu sürdürerek şehrimizin en önemli kaynağını korumalıyız.” şeklinde konuştular.

Related Posts

WSJ iddia etti… ‘Netanyahu İran’a saldırı izni aldı’

AMERİKAN Wall Street Journal’ın (WSJ) haberine göre, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ABD Başkanı Donald Trump’a, İran’ın nükleer silah çalışmalarına yeniden başlaması halinde Tahran’a tekrar saldırabileceğini söyledi.

İstanbul’da alev alan hafif ticari araç küle döndü

İstanbul’da seyir halindeyken alev alan hafif ticari araç küle döndü.

İYİ Parti’den MSB’ye ’12 şehit’ soruları: ‘İstihbaratı teröristten mi aldınız?’

İYİ Partili Turhan Çömez, 6 Temmuz Pazar günü Irak’ın Pençe-Kilit harekât bölgesinde 12 askerin şehit olduğu olaya ilişkin soru işaretlerini TBMM gündemine getirdi. Çömez, “Mağaradaki aramanın PKK itirafçısı bir kadın teröristin vermiş olduğu bilgiler üzerine yapıldığı iddiaları doğru mu” diye sordu.

Görüntüler paylaşıldı… Terör örgütü PKK silah bıraktı: İlk açıklama geldi

Son dakika haberi… Terör örgütü PKK, 41 yıllık silahlı faaliyetlerine bugün yapılan törenle son verdi. Irak’ın Süleymaniye kırsalında gerçekleşen ilk silah bırakma töreni için DEM Parti heyeti de bölgeye gitti. Silah bırakma 11.50 itibarıyla tamamlandı. Örgütten ilk açıklama gelirken; PKK’li teröristlerin silahları yakma görüntüleri de paylaşıldı.

Fransa Cumhurbaşkanı Macon İngiltere ziyaretinde bir skandala daha imza attı

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, eşi Brigitte ile İngiltere’ye gerçekleştirdiği üç günlük devlet ziyareti sırasında Kral III. Charles ile Windsor Sarayı’ndaki törende protokol kurallarını ihlal ettiği gerekçesiyle eleştirilerin odağı oldu

ABD’de ‘İzmir’ rüzgarı: Grev nedeniyle Philadelphia şehrinde çöp yığınları oluştu

ABD’nin Pensilvanya eyaletine bağlı Philadelphia kentinde yaklaşık bir haftadır sokaklarda biriken çöplerle gündeme gelen kriz çözüme kavuştu. Binlerce belediye çalışanını temsil eden sendika ile yetkililer arasında anlaşma sağlandı ve grev resmen sona erdi. Kentteki manzara geçtiğimiz haftalarda İzmir’de yaşananları hatırlattı.