Güncel Haber Sitesi

Haber Takip Merkezi – Güncel ve Tarafsız Haber Sitesi – Ülkenin Nabzını Tutan Site

‘Reddettik’ diyen Özel’e Yazıcı’dan yanıt var

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, AKP’ye katılan Milletvekili Serap Yazıcı Özbudun hakkında, “CHP’ye gelmek istedi, biz reddettik” açıklamasında bulundu. Özel’in bu sözlerine Özbudun’dan yanıt geldi.

“`html

Serap Yazıcı Özbudun’dan Özgür Özel’e Tepki

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, dünkü TBMM grup toplantısında Gelecek Partisi’nden AKP’ye geçiş yapan Milletvekili Serap Yazıcı Özbudun hakkında dikkat çekici açıklamalarda bulundu. Özel, Özbudun’un CHP’ye katılma isteği olduğunu ancak bunu geri çevirdiklerini söyledi. Özbudun, bu açıklamaya yanıt vererek iddiaların doğru olmadığını ifade etti.

Özbudun, 14 Ocak 2025 tarihinde CHP’li Berna Polat aracılığıyla Özgür Özel’in görüşme talebinin iletildiğini belirtti. Kendisi ise programı nedeniyle bu görüşmeyi ertelemek zorunda kaldığını aktardı. Ancak daha sonra Ankara’da bir buluşmanın gerçekleştiğini açıkladı.

Bu buluşma sırasında, CHP lideri Özgür Özel’in Özbudun’a partiye katılması yönünde bir teklif sunduğunu, buna karşın kendisinin de AKP’den bir davet aldığını ve şu anda bunu değerlendirdiğini dile getirdi. Özbudun, CHP’ye katılma önerisini siyasi farklılıklar nedeniyle reddettiğini belirtti ve açıklamalarını şu şekilde detaylandırdı:

“Özgür Özel’in Haklı Olmadığına İnanıyorum”

Özbudun, 9 Ekim 2024’te Antalya’da düzenlenen bir etkinlikte, Gelecek Partisi’nin eski üyelerinden Berna Polat ile karşılaştığını anlattı. İkili arasında geçen sohbetin detaylarını paylaşan Özbudun, Polat’ın kendisine, Gelecek Partisi’nden ayrılmaması durumunda siyasette geleceği olmayacağını aktardığını belirtti. Bu sırada, kendisinin bir mesleği olduğunu ve sonrasında bir üniversitede part-time iş bulabileceğini ifade ettiğini söyledi.

Berna Polat, Özbudun’a CHP’ye katılmayı düşünüp düşünmeyeceğini sordu. Özbudun, bu talebe olumsuz yanıt vererek gerekçelerini de aktardı. Ardından, Polat’ın Antalya CHP milletvekili Mustafa Erdem ile konuyu görüştüğünü dile getirdi.

Özbudun, Erdem ile yaptığı görüşmede CHP’ye katılma konusunu gündeme getirdiğini, ancak hâlâ böyle bir yönelimi olmadığını yineledi. Özbudun, bu durum karşısında şaka yollu bir espri de yapıldığını kaydetti.

Bundan sonra uzun süre iletişim kuramadıklarını aktaran Özbudun, 14 Ocak 2025’te Berna Polat’ın kendisiyle iletişim kurarak Özgür Özel’in görüşmek istediğini söylediğini ifade etti. Yoğun programı nedeniyle bu görüşmeyi ertelediğini belirtti.

15 Ocak 2025’te bir komisyon toplantısında olduğu sırada, Berna Polat’ın danışmanını aradığı ve kapalı olduğu için ulaşamadığına dikkat çeken Özbudun, bu yazışmaların da kanıtlarıyla mevcut olduğunu vurguladı.

“Görüşmenin Detayları ve CHP’ye Katılım Konusu”

Özbudun, TBMM’deki görüşmeler sırasında Mustafa Erdem’in kendisiyle bir görüşme ayarlamak üzere sabırsızlandığını, diğer danışmanlarıyla birlikte CHP Genel Merkezi’ne gittiklerini ancak katılım konusunun hâlâ netlik kazanmadığını aktardı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in kendisine, partisine katılmasından büyük bir mutluluk duyacaklarını ifade ettiğini belirten Özbudun, kendisinin ise parti ile arasında bir “doku uyuşmazlığı” olduğunu düşündüğünü vurguladı. Özbudun, bu uyuşmazlıkları detaylı bir şekilde sıraladı ve CHP’nin geçmişteki uygulamalarını eleştirdi.

“AK Parti’den de Bir Davet Var”

CHP’nin geçmişteki uygulamalarının Türkiye’nin anayasa yapım sürecine olumsuz etkilerini belirten Özbudun, bu konularla ilgili Özgür Özel’e sorular yöneltti. Özbudun, mevcut durumun kendisi için bir belirsizlik yarattığını ve hâlâ AK Parti’den de bir davet aldığının altını çizerek, kararını vermediğini ifade etti.

Özbudun, Özgür Özel’in kendisinin siyasette kalmasını istemesi karşısında saygı duyduğunu belirtirken, partisini temsilen nasıl bir yol izlemesi gerektiğini sorguladığını açıkladı.

31 Ocak 2025 tarihinde ise Berna Polat’ın kendisiyle tekrar iletişime geçmek istediğini ifade ettiğini aktararak, mevcut yazışmaların ve olanların kamuoyuyla paylaşılması gerektiğini belirtti.

“`

Bu metin, verilen orijinal haberi özgün bir dille yeniden yazmış ve SEO açısından uygun anahtar kelimeleri dengeli bir şekilde dağıtmıştır. Okuyucu dostu bir üslup ile kitleye hitap edecek şekilde düzenlenmiştir.