Prof. Dr. Osman Müftüoğlu yanıtladı: İyi bir hayat nasıl olur?

Prof. Dr. Osman Müftüoğlu: İyi Bir Hayat Nasıl Olur?

Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, bugünkü yazısında “İyi bir hayat nasıl olur?” sorusuna cevap verdi. Müftüoğlu, “Dr. Waldinger’e göre bu soruya doğruya yakın yanıtlar bulmanın en kısa yolu, insanlara onları neyin mutlu edeceğini sormak olabilir” dedi.

Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, Hürriyet gazetesinde bugün yayımlanan yazısında, Dr. Waldinger’ın görüşlerine yer vererek, “İyi bir hayat nasıl olur?” sorusuna odaklandı.

Dr. Waldinger’ın Harvard üzerine çalışmalarına vurgu yapan Müftüoğlu, “İnsanları fiziksel ve ruhsal sağlık, mutluluk ve huzur açısından en çok etkileyen faktör birçoğumuzun düşündüğünün aksine ne kariyer başarısıdır ne sağlıklı beslenmedir ne egzersizdir ne de kaliteli uykudur. Tabii ki bunlar da önemli ve vazgeçilmezdir. Ancak bir şey var ki o her yaşta, her meslekte, her cinste, her gelir grubunda, herkes için sürekli olarak değişmez bir şekilde bir numaradaki yerini inatla korumaktadır: iyi ilişkiler!

Sıcak İlişkilerin Önemi

Dr. Waldinger’ın perspektifine katılan Müftüoğlu, şunları söyledi:

Eğer sağlığınızı ve mutluluğunuzu en iyi şekilde güvence altına alabilecek tek bir seçim yapacaksanız, bilim bize öncelikli seçimimizin ‘sıcak ilişkiler geliştirmek’ olması gerektiğini söylüyor. Üstelik bu ilişkileri mümkün olduğu kadar da geliştirmeniz gerektiğini söylüyor. Diğer taraftan yine Dr. Waldinger’e göre bu sadece bir kez yapacağımız geçici bir seçim de olmamalıdır. O, tekrar tekrar her saniye, her dakika, her saat, her gün, her hafta, her ay ve her yıl bıkıp usanmadan üzerinde ısrarla duracağımız dikkat ve nezaketle yapacağımız vazgeçilmez bir seçimdir.


“Marmara Denizi’ni Kurtarmak İçin 1 Milyar Dolar Gerekiyor” – Prof. Dr. Bayram Öztürk Anlatıyor

Günün Öne Çıkan Haberleri…

TIKLAYIN – Cansu Çamlıbel Röportajı | Prof. Ayşe Buğra: AİHM Sistemi de Avrupa Konseyi de bu Çaresiz Görüntüyle Zarar Gördü; TÜSİAD Korktu, Herkes Susuyor, Çok Acıklı…

TIKLAYIN – Bakan Ersoy’a Otel İzni Veren: Turizm Tesislerinin Denetimini Neşe Çıldık’ın Başında Olduğu Müdürlük Yapıyormuş

TIKLAYIN – Grand Kartal Otel’in Sahibi Halit Ergül, Diğer Oteli İçin Orman Katliamı Yapmış; Araziyi 13 Kat Büyütmüş

TIKLAYIN – Kadıköy Bit Pazarında Bıçaklı Dehşet: İtalyan Şefin 14 Yaşındaki Oğlu Ağır Yaralandı

TIKLAYIN – CHP’li Vekil Kulislerdeki İddiayı Doğruladı: Muharrem İnce “Baba Ocağı”na Dönüyor

Related Posts

Uzmanlardan gençleri yaz tatilinde bağımlılıktan korumak için ailelere 7 öneri

Yeşilay Genel Başkanı Mehmet Dinç, çocukların ve gençlerin yaz tatilinde boş kalmalarının bağımlılık konusunda büyük risk oluşturduğunu belirterek, anne babalara rehberlik açısından önemli görevler düştüğünü söyledi.

Yaz tatilinde masum gibi görünen tehlikeler: Çocuklarınızı koruyun!

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Güzel, yaz aylarında artan sağlık risklerine karşı aileleri uyardı. Tatil sürecinde çocukları güneş çarpmasından enfeksiyonlara kadar birçok tehlikeden korumanın yollarını anlattı.

TTB Aile Hekimliği Kolu Başkanı Dr. Kırımlı: ‘Et tüketin önerisi yapamıyoruz’

Dr. Emrah Kırımlı, ekonomik krizle birlikte özellikle çocukların yeterli protein tüketemediğine dikkat çekti.

Hastanede tahtakurusu istilası

Çorum Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yaşanan tahtakurusu istilasına ilişkin konuşan Genel sağlık – İş Sendikası Genel Başkanı Dr. Derya Uğur ‘’ Çorum Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde son yaşananlar sağlık sisteminin ne kadar kimsesiz bırakıldığının en somut ve güncel örneğidir’’ dedi.

RSV’nin ekonomik yükü ile ilgili Türkiye’de ilk araştırma

Bebeklerde yaşamı tehdit eden şiddetli solunum yolu enfeksiyonlarına yol açan Respiratuar Sinsityal Virüs’ü (RSV) konu alan bu ilk raporun sonuçlarını Başkent Üniversitesi Sağlık Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Simten Malhan düzenlenen bir basın toplantısıyla açıkladı. Basın toplantısına katılan Hacettepe Üniversitesi Çocuk Enfeksiyon Bölümü Öğretim Görevlisi Prof Dr. Ateş Kara da RSV hakkında önemli bilgiler paylaştı.

Felçte altın saatleri kaçırmayın

Felç belirtileri başladığında ilk 4,5 saat içinde acil tedavinin çok önemli olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Derya Uludüz ‘‘Bu durumda dakikalar hatta saniyeler çok kıymetli. Hastanın en hızlı şekilde bir inme merkezine yönlendirilmesi gerekir’’ uyarısında bulundu.