Meteoroloji’den İstanbul dahil Marmara için kuvvetli sağanak uyarısı

Meteorolojiden Yapılan 27 Aralık Raporuna Göre Ülke Genelinde Hava Durumu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün 27 Aralık raporuna göre, ülke genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava bekleniyor. Ayrıca aralıklı yağışların etkili olacağı tahmin ediliyor.

Yağışların genellikle yağmur ve sağanak şeklinde olacağı belirtilirken, Marmara’nın batısı, İç Ege, Akdeniz’in iç kesimleri, Batı ve Doğu Karadeniz’in iç bölgeleri, Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusu ile Eskişehir, Ankara’nın kuzeyinin yüksekleri ve Çankırı çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde yağışlar bekleniyor.

İstanbul’da Yer Yer Kuvvetli Yağış Bekleniyor

Yağışların Doğu Anadolu’nun güneydoğusu, Güneydoğu Anadolu’nun doğusu ile İstanbul, Kırklareli, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Balıkesir’in kuzeyi, Çanakkale’nin iç kesimleri, Bursa, Rize, Bingöl ve Şanlıurfa çevrelerinde yer yer kuvvetli olması öngörülüyor.

Don ve Sis Etkili Olacak

İç ve doğu kesimlerinde buzlanma ve don olayı yaşanırken, yer yer sis ve pus bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun yüksek ve dik yamaçlarında çığ tehlikesine dikkat çekiliyor.

Hava sıcaklıklarının kuzey ve iç kesimler ile Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda 3 ila 5 derece azalacağı diğer yerlerde ise önemli bir değişiklik olmayacağı öngörülüyor.

Rüzgarın genellikle kuzeyli olduğu belirtilirken, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu’da güneyli yönlerden hafif rüzgarlar eseceği, Marmara ile Kuzey Ege kıyılarında kuzeyli rüzgarlar etkili olacak. Doğu Anadolu’nun güneydoğusu ile Güneydoğu Anadolu’nun doğusunda ise doğu ve güneydoğu yönlerden kuvvetli ve fırtına şeklinde (50-80 km/sa) eseceği tahmin ediliyor.

Related Posts

Fransa Cumhurbaşkanı Macon İngiltere ziyaretinde bir skandala daha imza attı

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, eşi Brigitte ile İngiltere’ye gerçekleştirdiği üç günlük devlet ziyareti sırasında Kral III. Charles ile Windsor Sarayı’ndaki törende protokol kurallarını ihlal ettiği gerekçesiyle eleştirilerin odağı oldu

ABD’de ‘İzmir’ rüzgarı: Grev nedeniyle Philadelphia şehrinde çöp yığınları oluştu

ABD’nin Pensilvanya eyaletine bağlı Philadelphia kentinde yaklaşık bir haftadır sokaklarda biriken çöplerle gündeme gelen kriz çözüme kavuştu. Binlerce belediye çalışanını temsil eden sendika ile yetkililer arasında anlaşma sağlandı ve grev resmen sona erdi. Kentteki manzara geçtiğimiz haftalarda İzmir’de yaşananları hatırlattı.

Ticaret Bakanlığı harekete geçti: Evinizde varsa dikkat! Toplatma kararı çıktı

Ticaret Bakanlığı, Güvensiz Ürün Bilgi Sistemi üzerinden sağlık riski barındıran yeni ürünleri kamuoyuna açıkladı. Son yapılan uygulamalar kapsamında oda kokuları ve evcil hayvanları ilgilendiren ürünlerin yasaklanması ve toplatılmasına karar verildi.

Rusya: ABD ekonomiyi siyasi silaha çevirdi

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, ABD’nin ticari ve ekonomik araçları siyasi baskı unsuru olarak kullanmaya devam ettiğini belirterek, “Bu çizgi, uluslararası ekonomik işbirliği mimarisinin bozulmasına yol açıyor.” dedi.

2 bin yıl sonra ilk kez gün yüzüne çıktı: İskenderiye Feneri’nin temelleri keşfedildi

İskenderiye Feneri’ne ait kalıntılar, 2 bin yıl sonra Akdeniz’in derinliklerinden çıkarıldı. Mısır Turizm ve Antik Eserler Bakanlığı’nın izniyle yürütülen çalışmalara Fransız arkeolog Isabelle Hairy liderlik etti. Proje kapsamında, toplam 22 dev taş …

Hava sıcaklığı 40 dereceyi buldu: Sokaklar boş kaldı

Mardin’de hava sıcaklığı 40 derecenin üzerine çıkarken, kent genelinde cadde ve sokaklar boş kaldı. Dışarı çıkmayı tercih edenlerse park ve bahçelerde vakit geçirerek sıcaktan korunmaya çalıştı.