Merkez Bankası rezervleri yükseldi

Merkez Bankası Brüt Döviz Rezervleri Yükseldi

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), haftalık para ve banka istatistiklerini paylaştı. Verilere göre, 16 Mayıs tarihi itibarıyla Merkez Bankası’nın brüt döviz rezervleri 4 milyar 179 milyon dolar artarak 65 milyar 401 milyon dolara ulaştı. Önceki hafta bu rakam 61 milyar 222 milyon dolardı.

Aynı dönemde altın rezervleri ise 2 milyar 865 milyon dolar azalarak 83 milyar 121 milyon dolardan 80 milyar 256 milyon dolara geriledi.

Bu durumda, Merkez Bankası’nın toplam rezervleri 16 Mayıs haftasında bir önceki haftaya kıyasla 1 milyar 314 milyon dolar artarak 144 milyar 343 milyon dolardan 145 milyar 657 milyon dolara yükseldi.

Related Posts

Bakan Şimşek: Sadece imalat sanayiine bakıp “ekonomi kötüye gidiyor” demek doğru değil

Bakan Şimşek: Sadece imalat sanayiine bakıp “ekonomi kötüye gidiyor” demek doğru değil

Kıdem tazminatına temmuz ayarı: 15 yıllık çalışan 116 bin TL’den fazla alacak

Temmuz ayında memur maaşlarına yapılacak zamla birlikte kıdem tazminatı tavanı da yükselecek. Bu artış, işten ayrılmayı planlayan çalışanlar için önemli avantajlar sunabilir.

2025’in ilk çeyrek İş gücü girdi endeksleri açıklandı

Sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörleri toplamında istihdam endeksi, bu yılın ilk çeyreğinde yıllık bazda yüzde 1,4 yükseldi.

25 internet sitesi için kapatma talebi

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), yurtdışında kaldıraçlı işlem yaptırdığı tespit edilen 25 internet sitesi hakkında harekete geçti. SPK, Türkiye’de yerleşik kişilere yönelik olarak izinsiz şekilde kaldıraçlı işlem sunan bu sitelere erişimin engellenmesi …

Petrol fiyatları yeni günde düşüşte

Petrol fiyatları yeni günde düşüşe geçti. Brent petrolün varili, uluslararası piyasalarda 64,46 dolardan işlem görüyor.

Bayram ikramiyesi ödeme tarihi: Dul ve yetimlere hisse oranında ödeme yapılacak

Temmuz maaş artışları öncesinde emeklilere 4 bin TL olarak belirlenen Bayram ikramiyesi 2 Haziran’a kadar ödenecek. Hayatını kaybeden emeklilerin dul eş ve çocuklarına maaşlardan aldıkları hisse oranında ödeme yapılacak.