Karadeniz’de Günlük 9,5 Milyon Metreküp Üretim Tamamlandı

Günlük 9,5 Milyon Metreküp Üretim Karadeniz’de Tamamlandı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Karadeniz’de günlük 9,5 milyon metreküp üretime ulaşılarak ilk fazın tamamlandığını açıkladı.

Bakan Bayraktar, Sakarya Gaz Sahası’nın 1’inci fazının tamamlandığını belirterek, “Yaklaşık 9,5 milyon metreküplük bir günlük üretimle şu anda artık 2’nci fazın üretimine, yani bunu iki katına çıkaracak üretim aşamasının faaliyetlerine devam ediyoruz” dedi. Ayrıca, yeni sahalarda keşiflerle ilgili çalışmalara da devam ettiklerini vurgulayan Bayraktar, “Üretimi artırmak ve yeni keşiflerle bulunan rezervleri üretim rezervlerimize eklemek istiyoruz. Bu doğrultuda çalışmalarımız devam ediyor” şeklinde konuştu.

Bayraktar, sosyal medya hesabından yaptığı video paylaşımında, “Enerjide tarihi bir rekora imza attık. Sakarya Gaz Sahası’nda ilk faz tamamlandı. Günlük 9,5 milyon metreküp üretim, 4 milyonu aşkın haneye yerli ve milli enerji sağlayacak” ifadelerini kullandı.

2026 yılında Sakarya Gaz Sahası’nda göreve başlaması planlanan Türkiye’nin ilk yüzer üretim platformuyla ilgili de bilgi veren Bayraktar, platformun devreye girmesiyle günlük ekstra 10 milyon metreküplük üretim yapılacağını belirtti. Böylece 2026 yılında toplam üretimin 20 milyon metreküpe çıkacağına işaret eden Bayraktar, 2028 yılında günlük üretimin 40 milyon metreküpe çıkması ve tüm hanelerin doğal gaz ihtiyaçlarının Sakarya Gaz Sahası’ndan karşılanması hedeflendiğini aktardı.

Haber: Kübra SONKAYA/ANKARA

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol.
Reklamdır
Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Related Posts

Google’dan kritik güvenlik uyarısı: 2G bağlantısını kapatın!

Google, akıllı telefon kullanıcılarını hedef alan yeni bir siber tehdit konusunda uyararak, cihazlardaki 2G bağlantısının devre dışı bırakılmasını önerdi. Şirketin bu adımı, mobil ağ güvenliğini tehdit eden ve kullanıcıları doğrudan hedef alan saldırılara karşı alınabilecek en etkili önlemlerden biri olarak değerlendiriliyor.

AB’de yeni otomobil satışları mayısta yıllık bazda yükseldi

Avrupa Birliği (AB) pazarında yeni otomobil satışı, mayısta geçen yılın aynı ayına göre yüzde 1,6 artışla 926 bin 582’ye ulaştı.

Dünyanın pedalı Sakarya’da döndü: Şampiyona festivale dönüştü

Sakarya, dünya bisiklet otoritelerinin takvimindeki en prestijli yarışlardan biri olan UCI Dağ Bisikleti Eliminatör Dünya Şampiyonasına ev sahipliği yaptı.

Ağızdaki bakteri miktarı ne kadar mutlu olduğumuzu gösteriyor

NYU’daki araştırmacılar, ruh sağlığı durumuyla ağızda bakteri çeşitliliğinin azalması arasında bağlantı bulduklarını söylüyor.

ChatGPT, premium olan o özelliğini tüm kullanıcılarına sunacak!

Gelişen teknoloji ile birlikte yapay zeka kullanımının da yaygınlaşması, teknolojide rekabeti kızıştırdı. OpenAI ChatGPT platformunda nisan ayında açıkladığı hafıza özelliğini tüm kullanıcılarının erişimine açık hale getirdi daha öncesinde Plus ve …

2025 yılının ilk çeyreğinde en çok satan telefon modelleri

Dünya genelinde 2025 yılının ilk çeyreğinde en çok satan telefon modelleri açıklandı.