İzin verildi ama sadece eczanelerde satılacak

Kenevir Ürünlerine Yönelik Yeni Düzenleme Meclis’ten Geçti

Sağlık alanında getirilen yeni düzenlemeleri içeren kanun teklifi, Meclis Sağlık Komisyonu’nda onaylandı. Artık kenevirden elde edilen tıbbi, destekleyici ve kişisel bakım ürünleri sadece eczanelerde satılacak. Bu süreçler, üretim, ruhsatlandırma ve ihracat gibi işlemler Sağlık Bakanlığı tarafından denetlenecek.

Ruhsatlandırma ve Denetim Sağlık Bakanlığı’na Veriliyor

Yeni yasa teklifi kapsamında, kenevirden elde edilen sağlık ürünleri için ruhsatlandırma ve takip sistemi artık zorunlu hale getirilecek.

Satışlar sadece Eczanelerde Gerçekleşecek

Ürünlerin satışı artık sadece eczaneler üzerinden gerçekleşecek. Ayrıca ürünlerin işlenmesi, hazırlanması ve ihraç edilmesi için Sağlık Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığı’ndan da görüş alacak ve uygun yönetmelikler hazırlayacak.

Eczacılar da Desteğini Esirgemedi

Türkiye Eczacılar Birliği Başkanı Arman Üney, yaptığı açıklamada düzenlemeyi memnuniyetle karşıladıklarını belirterek, “Bu ürünlerin sadece eczanelerde satılması, içerik kontrolünü ve danışmanlık hizmetini garanti altına alacak. İlaca benzeyen bu tür ürünlerde denetimsizlik büyük bir risk oluşturuyordu.” dedi.

DSÖ’nün Kenevir Ürünleri İle İlgili Değerlendirmesi

Üney, kenevir türevli ürünlerin birçok alanda etkili olduğunu belirterek, Dünya Sağlık Örgütü’nün 2018 raporunda bu ürünlerin “iyi güvenlik profiline sahip” olduğunu ve bağımlılık yapmadığını vurguladı.

Yeni Düzenleme AB Standartlarına Uygun İlerliyor

Yeni regulasyon, Avrupa Birliği uygulamalarına paralellik gösteriyor. AB üyesi 21 ülkede tıbbi kenevir ürünlerine sadece eczaneler üzerinden erişim sağlanıyor ve eczacı danışmanlığı zorunlu tutuluyor. Bu düzenleme ile eczacılık mesleği güçlenirken, denetimsiz satışlara da kısıtlama getirilmesi hedefleniyor.

Related Posts

Seydişehir-Bozkır Devlet Yolu’nun temeli atıldı! Seyahat süresi 10 dakika kısalacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Seydişehir-Bozkır Devlet Yolu’nun temelini attı. Bakan Uraloğlu, “Yolumuz tamamlandığında seyahat süresini 41 dakikadan 31 dakikaya indireceğiz, yıllık yaklaşık 175 milyon lira tasarruf edeceğiz” dedi. Uraloğlu ayrıca, çalışmaları 2028 yılı içinde tamamlamayı hedeflediklerini bildirdi.

Üniversite fiyatları roket gibi fırladı! Türkiye Avrupa’yı solladı

Vakıf üniversitelerinin eğitim ücreti Avrupa’daki fiyatları solladı. Eğitim ücretlerini karşılamak servet istiyor.

Volvo Çin tarifelerinden kaçmak için elektrikli SUV üretimini bakın nereye taşıyor!

Volvo, perşembe günü yaptığı duyuruda Polestar 7 kompakt elektrikli SUV’yi 2028’den itibaren Slovakya’da üreteceğini duyurdu. Polestar 7, İsveçli markanın Avrupa’da üretilecek ilk modeli olacak ve markanın diğer tekliflerinin yanında varlığını …

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Treni 14 Temmuz’da yola çıkıyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Treni’nin 14 Temmuz’da bir kez daha raylara ineceğini açıkladı. Bakan Uraloğlu, toplamda 68 gün sefer yapacak trenin 100 binden fazla yolcu taşıyacağını söyledi. Uraloğlu, “Zaferin Adı Türkiye temasıyla hazırlanan Yüksek Hızlı Tren seti, 30 Eylül 2025 tarihine kadar seferde kalacak.” dedi.

ASELSAN’ın YILDIRIM-100 sistemi, etkinlik testlerini başarıyla tamamladı

Hava araçlarını gelişmiş füze tehditlerinden koruyacak olan ASELSAN’ın geliştirdiği YILDIRIM-100 Yönlendirilmiş Kızılötesi Karşı Tedbir (DIRCM) Sistemi, harp başlıklı gerçek füzelerin kullanıldığı etkinlik testlerini başarıyla tamamladı.

İstanbul’da yaşamanın bedeli 93 bin lirayı aştı

İstanbul Planlama Ajansı (İPA) tarafından açıklanan haziran ayına ait ‘İstanbul’da Yaşam Maliyeti’ araştırmasına göre, kentte yaşamanın maliyeti geçen yılın aynı ayına göre yüzde 47,13 arttı. İstanbul’da dört kişilik bir ailenin ortalama yaşam maliyeti 93.465 lira olarak hesaplandı.