İsrail ordusu, Suriye’deki saldırılarına yeniden başladı

İsrail Ordusu, Suriye’nin Humus Vilayetindeki Hava Üslerine Hava Saldırısı Düzenledi

İsrail ordusu, Suriye’nin Humus vilayetinde bulunan T4 ve Tadmur hava üslerine yönelik hava saldırıları gerçekleştirdiğini duyurdu. Salı günü yapılan açıklamada, bu üslerin askeri kapasitesi gerekçe gösterildi.

Son aylarda Suriye’deki hava saldırılarını artıran İsrail, hedef alınan noktalar arasında İran güçleriyle Lübnan Hizbullahı’na ait olduğu iddia edilen askeri tesislerin de bulunduğunu belirtti. Humus vilayeti, bölgesel silah transferlerinde oynadığı rol nedeniyle defalarca saldırıya maruz kaldı.

Aralık ayında Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın İslamcı isyancı gruplar tarafından devrilmesinden sonra saldırıların şiddetlendiği görülüyor. İsrail, bu gelişmenin, uzun süredir devam eden iç savaş sonrasında bölgede yaşanan en önemli stratejik değişimlerden biri olduğunu değerlendiriyor.

Özellikle, El Kaide bağlantılı geçmişiyle bilinen ve Esad’ı devirmekte rol oynayan Hayat Tahrir el-Şam (HTŞ) grubu, İsrail’in özel dikkatini çekti. İsrail, bu grubun ya da benzer grupların güney Suriye’de varlık göstermesine izin vermeyeceğini defalarca vurguladı.

HTŞ’nin yükselişi ve İran’ın bölgede kalıcı olma çabaları, İsrail’in operasyonlarını Latakia kıyılarına ve Lübnan sınırına kadar genişletmesine yol açtı.

Tel Aviv yönetimi, bölgedeki istikrarsızlık ve İran’ın nüfuzunun artışı nedeniyle güvenlik endişelerinin arttığını belirtiyor. Suriye’deki yeni denge arayışı, İsrail’in askeri stratejisinin belirlenmesinde etkili olmaya devam ediyor.

Related Posts

MHP’de ‘süreç’ istifaları: Belediye meclisi üyesi, ‘MHP-AKP-DEM ittifakıyla yürümeyeceğim’ dedi

MHP’de ‘süreç’ istifalarının yeni adresi Trabzon oldu. Araklı Belediye Meclisi Ahmet Kaplan, “Bir Türk milliyetçisi olarak MHP-AKP-DEM ittifakının çıkmış olduğu yolda beraber yürümeyeceğim” diyerek MHP saflarından ayrıldığını duyurdu.

Suriye’de yine silahlar konuşmaya başladı | Dürzi-Arap Bedevi çatışması büyüyor: Onlarca ölü ve yaralı var!

Suriye’de yine silahlar konuşmaya başladı | Dürzi-Arap Bedevi çatışması büyüyor: Onlarca ölü ve yaralı var!

Rusya Donetsk’te 2 yerleşim birimini ele geçirdi

Rusya Savunma Bakanlığı, Donetsk bölgesinde iki yerleşim biriminin kontrolünü ele geçirdiklerini bildirdi.

WSJ iddia etti… ‘Netanyahu İran’a saldırı izni aldı’

AMERİKAN Wall Street Journal’ın (WSJ) haberine göre, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ABD Başkanı Donald Trump’a, İran’ın nükleer silah çalışmalarına yeniden başlaması halinde Tahran’a tekrar saldırabileceğini söyledi.

İstanbul’da alev alan hafif ticari araç küle döndü

İstanbul’da seyir halindeyken alev alan hafif ticari araç küle döndü.

İYİ Parti’den MSB’ye ’12 şehit’ soruları: ‘İstihbaratı teröristten mi aldınız?’

İYİ Partili Turhan Çömez, 6 Temmuz Pazar günü Irak’ın Pençe-Kilit harekât bölgesinde 12 askerin şehit olduğu olaya ilişkin soru işaretlerini TBMM gündemine getirdi. Çömez, “Mağaradaki aramanın PKK itirafçısı bir kadın teröristin vermiş olduğu bilgiler üzerine yapıldığı iddiaları doğru mu” diye sordu.