İsrail kara harekatı başlatmıştı! Gazzeliler bir yudum suya muhtaç kaldı!

Gazze’de Su Krizi: Filistinliler Su İçin Uzun Kuyruklarda Bekliyor

İsrail’in yaklaşık 20 aydır devam eden saldırıları sonucu eski yerlerinden edilen Gazze Şeridi’nde yaşayan Filistinliler, insani kullanım için uygun olan az miktardaki suya ulaşabilmek için saatlerce kuyruklarda bekliyor. Bu durum, Gazze’nin 2,3 milyonluk nüfusu için su krizini derinleştirmiş durumda.

Gazze’de kişi başına düşen su tüketim miktarı, 7 Ekim öncesindeki 84,6 litreden “3 ila 5 litre” arasına düşmüş durumda. Dünya Sağlık Örgütü’nün günlük su ihtiyacını 20 litre olarak belirlemesine rağmen, Gazze’de su ihtiyacı “felaket boyutlarında” olarak nitelendiriliyor.

İsrail saldırıları sonucu yerlerinden edilen Filistinliler, kalabalık kamplarda temel temizlik malzemelerinin dahi kıt olduğu koşullarda yaşıyor. Bu durum, kişisel hijyen ve toplum sağlığı açısından ciddi riskler oluşturarak hastalıkların yayılmasına neden oluyor.

“Gazze’deki Su Miktarı Felaket Boyutunda”

Gazze Sağlık Bakanlığı Çevre Sağlığı ve İş Güvenliği Dairesi Müdürü Eylem er-Remlavi, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarının hayatın her alanını olumsuz etkilediğini belirtti. Su ve kanalizasyon sistemlerinin en çok zarar gören alanlardan olduğunu vurgulayan Remlavi, bu durumun halk sağlığı açısından büyük bir tehdit oluşturduğunu ifade etti.

Su Kirliliği Oranı Yüzde 25’e Yükseldi

Remlavi, savaş öncesi %4 olan su kirliliği oranının şu anda %25’e yükseldiğini belirtti. Su ve kanalizasyon sistemlerinin tahrip edilmesi ve dezenfektan malzemelerinin engellenmesi, su kirliliğinin artışında etken rol oynuyor.

Temiz içme suyu eksikliği ise dehidrasyon ve böbrek hastalıklarının yayılmasına yol açabiliyor. Gazze’de su krizinin derinleştiği ve durumun daha da kötüleşebileceği endişeleri ise devam ediyor.

Related Posts

MHP’de ‘süreç’ istifaları: Belediye meclisi üyesi, ‘MHP-AKP-DEM ittifakıyla yürümeyeceğim’ dedi

MHP’de ‘süreç’ istifalarının yeni adresi Trabzon oldu. Araklı Belediye Meclisi Ahmet Kaplan, “Bir Türk milliyetçisi olarak MHP-AKP-DEM ittifakının çıkmış olduğu yolda beraber yürümeyeceğim” diyerek MHP saflarından ayrıldığını duyurdu.

Suriye’de yine silahlar konuşmaya başladı | Dürzi-Arap Bedevi çatışması büyüyor: Onlarca ölü ve yaralı var!

Suriye’de yine silahlar konuşmaya başladı | Dürzi-Arap Bedevi çatışması büyüyor: Onlarca ölü ve yaralı var!

Rusya Donetsk’te 2 yerleşim birimini ele geçirdi

Rusya Savunma Bakanlığı, Donetsk bölgesinde iki yerleşim biriminin kontrolünü ele geçirdiklerini bildirdi.

WSJ iddia etti… ‘Netanyahu İran’a saldırı izni aldı’

AMERİKAN Wall Street Journal’ın (WSJ) haberine göre, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ABD Başkanı Donald Trump’a, İran’ın nükleer silah çalışmalarına yeniden başlaması halinde Tahran’a tekrar saldırabileceğini söyledi.

İstanbul’da alev alan hafif ticari araç küle döndü

İstanbul’da seyir halindeyken alev alan hafif ticari araç küle döndü.

İYİ Parti’den MSB’ye ’12 şehit’ soruları: ‘İstihbaratı teröristten mi aldınız?’

İYİ Partili Turhan Çömez, 6 Temmuz Pazar günü Irak’ın Pençe-Kilit harekât bölgesinde 12 askerin şehit olduğu olaya ilişkin soru işaretlerini TBMM gündemine getirdi. Çömez, “Mağaradaki aramanın PKK itirafçısı bir kadın teröristin vermiş olduğu bilgiler üzerine yapıldığı iddiaları doğru mu” diye sordu.