İsrail, Halep’in güneydoğusundaki Sefire bölgesine hava saldırısı düzenledi

İsrail, Suriye’nin Halep İlindeki Sefire Bölgesine Hava Saldırısı Düzenledi

İsrail’in Suriye’nin Halep ilinin güneydoğusundaki Sefire ilçesine düzenlediği hava saldırısında hedef alınan Sefire bölgesindeki hava savunma üssü ve 404 nolu depo yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre vuruldu. Yapılan yaklaşık on hava saldırısında bölgede ölen ve yaralananlar olduğu belirtildi.

İsrail ordusu, hava araçlarıyla indirme operasyonu gerçekleştirirken bölgedeki silahlı unsurlarla çatışmalar yaşanıyor. Sefire bölgesinde, devrik Beşar Esad yönetiminden kalma savunma sanayi tesisleri ile askeri araştırma merkezi bulunuyor.

İsrail’in Suriye’ye Saldırıları ve İşgali

Suriye’de 27 Kasım’da şiddetlenen çatışmaların ardından 8 Aralık’ta 61 yıllık Baas yönetiminin çökmesiyle eş zamanlı olarak İsrail ordusunun ülkeye saldırıları arttı. İsrail ordusu, yönetim ordusundan kalan askeri altyapı ve imkanları imha ederek Golan Tepeleri’ndeki işgalini genişletti.

Golan Tepeleri civarındaki tampon bölgeye giren İsrail ordusu, işgali ileri taşıyarak başkent Şam’ın 25 kilometre yakınlarına kadar ilerledi. İsrail, 1967’den bu yana Suriye’ye ait olan Golan Tepeleri’ni işgal altında tutuyor. İki ülke arasında 1974’te imzalanan Kuvvetlerin Çekilmesi Anlaşması ile tampon bölge ve silahtan arındırılmış bölgenin sınırları belirlenmişti. (AA)

Related Posts

İsrail’den Mescid-i Aksa’da “düğün provokasyonu”

İsrail yönetimi, Filistin topraklarına el koyan İsraillilerin, işgal altındaki Doğu Kudüs’te bulunan Mescid-i Aksa’nın avlusunda “düğün kutlaması” yapmasına izin verdi. Kudüs Valiliği, uygulamaya tepki gösterdi.

Azerbaycan’da 2 Rus gazeteci gözaltına alındı: Rusya, Büyükelçiyi bakanlığa çağırdı

Azerbaycan’da Rus medya ağı Russia Today’in Bakü’deki kolu olan Sputnik Azerbaycan ofisine düzenlenen operasyonda, Rusya Federal Güvenlik Servisi’nden (FSB) 2 görevli gözaltına alındı. Bunun üzerine Rusya, Azerbaycan’ın Moskova Büyükelçisi Rahman Mustafayev’in bakanlığa çağrıldığını duyurdu.

Cemil Tugay’dan kurultay mesajı: ‘Siyasi Partiler Kanunu açık’

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, CHP’nin 38. Olağan Kurultayı ve 21. Olağanüstü Kurultayı’nın iptali istemiyle açılan davaya ilişkin, “Siyasi Partiler Kanunu açıktır, seçim mevzuatı ortadadır. Bu tür bir tartışmanın olması kabul edilebilir değildir, meşru değildir, hukuki değildir” ifadelerini kullandı.

Fatih Altaylı cezaevinden açıkladı! İşte Cumhur İttifakı’nın oy oranı…

Gazeteci Fatih Altaylı Silivri Cezaevi’nden gönderdiği mektupta AKP’nin ve Cumhur İttifakı’nın oy oranını açıkladı.

Rusya’ya şok yaptırım kararı: Gölge Filo ve İHA tedarikçileri hedefte

Oslo hükümeti yürürlüğe giren yeni yaptırım paketiyle Rusya Federasyonu’na karşı sert adımlar attı. Norveç Dışişleri Bakanı Espen Barth Eide’nin açıklamasına göre, bu kararlar Rus ekonomisi ve askeri kapasitesi üzerinde önemli bir baskı oluşturacak …

Antalya’da denize dökülen kanalda balık ölümleri

Amtalya’nın Manavgat ilçesi Side Turizm Bölgesi’nde denize dökülen su kanalında ölü balıklar kıyıya vurdu. Tarım ve Orman Müdürlüğü olayla ilgili inceleme başlattı.