İspanya’dan BM’ye Gazze çağrısı

İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, Gazze İçin BM Genel Kurulu’nda Karar Tasarısını Sunacak

İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, Meclis Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, Gazze ile ilgili Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu’na bir karar tasarısı sunacaklarını açıkladı. Sanchez, bu tasarının Gazze’de sivillerin ve masum insanların ölümlerinin durdurulması ve insani yardımların çok taraflı bir şekilde ulaştırılması için acil önlemler içereceğini belirtti.

İspanya ve İrlanda’nın Filistin Devleti’ni birlikte tanıyan ve Gazze saldırısının başlangıcından itibaren İsrail’den hem silah alımını hem de satışını durduran tek Avrupa ülkeleri olduğuna dikkat çeken Sanchez, “Bu karar, uluslararası insancıl hukuka uyum sağlama ve etik ilkeleri yansıtmanın ötesinde, demokratik değerlerimizi korumak ve teknolojik egemenliğe karşı bilinçli bir strateji izlemek anlamına gelmektedir. İspanya, Orta Doğu’da barışa ve Filistin’in geleceğine olan bağlılığıyla bilinmektedir” diye konuştu.

Related Posts

ABD teyakkuza geçti, Beyaz Saray’da hava savunma sistemi aktive edildi

İran’ın ABD’nin Katar’daki üslerine saldırılarının ardından, Washington’da olası misillemelere karşı koyacak hava savunma sistemi görüntülendi.

Erbakan’dan İncirlik ve Kürecik çıkışı

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan iktidara seslenerek, “Adana İncirlik‘teki Amerikan Üssü’nün bir an evvel kapatılması, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin kontrolüne alınması lazım” dedi.

Sakarya’da traktör firmasının deposunda yangın çıktı

Sakarya’nın Adapazarı ilçesinde, bir traktör firmasına ait yedek parça deposunda yangın çıktı.

Dünya nefesini tuttu radyasyon seviyesini takip ediyor

Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (UAEA), ABD’nin İran’ın nükleer tesislerine yönelik gece saatlerinde düzenlediği saldırılar sonrası Fordo dahil hiçbir tesiste radyasyon seviyelerinde artış olmadığını duyurdu.

Mezuniyet günü yaptığını gören para yağdırdı: Hesabına 9 milyon TL aktı

Lise mezuniyetinin ardından koşarak fast food zincirindeki mesaisine yetişen 18 yaşındaki genç, restoranda bulunanlar tarafından fark edildi… Mezuniyet cübbeli görüntülerinin sosyal medyada yayınlanmasının ardından yardımlar da adeta yağmur oldu yağdı…

‘Ufukta siyasi çözüm yok’

İSRAİL ile İran arasındaki savaş 10’uncu gününde karşılıklı saldırılarla sürerken İsrail’in kamu yayıncısı Kan’a konuşan bir İsrailli savunma yetkilisi, İran’a karşı harekâttaki kazanımlarının önemli ve gelişmiş düzeyde olduğunu ancak şu aşamada operasyon için siyasi bir sonun görünmediğini belirtti. İsrailli yetkili, “Operasyonun nasıl devam edeceği belli değil” ifadesini kullandı.