İmamoğlu’ndan jet soruşturmaya yanıt: Bu akli melekeleri yitirmektir

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Hakkındaki Açıklamalarda Bulundu

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Türkiye Belediye Birliği’nin düzenlediği arazöz ve çöp kamyonu yardımı töreninde konuşma yaptı. İmamoğlu, bugünkü bilirkişi açıklaması nedeniyle hakkında açılan soruşturmaya değindi ve şunları söyledi:

“Hukuksuzluk ve adaletsizliği halkımızla şeffaf bir şekilde paylaşarak, yapılanlara engel olmaya ve yapılacak olanları önlemeye devam edeceğiz. Kimseye haksızlık yapmayacağız ve hakkımızı da yedirmeyeceğiz.

Bugün ülkemizde devam eden yargı müdahaleleriyle birlikte, itibarımızı zedelemeye veya bizi yargı baskısı altına almaya yönelik girişimlerimizin nasıl sabote edildiğini, hukuksuz eylemlerle karşılaştığımızı gözler önüne serdik. Konuşmam bitmeden hakkımda soruşturma açıldı. Bu, haksız müdahaleye karşı çıkmak, adil yargıyı etkilemek değil aksine hukukun bağımsızlığını savunmaktır. Bu, doğrulukla, ahlakla, erdemle hareket eden hukuk insanlarının mesleğini korumaktır.

Belgelerle açıkladığım hukuksuz eylemlerle ilgili hızla soruşturma açılacağına dair, Ekrem İmamoğlu hakkında açılan soruşturmayı kınıyorum.

Belgelerle açıkladığım hukuksuz eylemlerle ilgili hızla soruşturmayı bekliyorum. Bu eylemleri haber yapan medya kuruluşlarına ve paylaşan vatandaşlara karşı yapılan soruşturma, sansürün en açık örneğidir, şaşırtıcıdır, akıl almazdır ve ne yaptığını bilmemekle eşdeğerdir.”

AYRINTILAR GELİYOR

Related Posts

Fransa Cumhurbaşkanı Macon İngiltere ziyaretinde bir skandala daha imza attı

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, eşi Brigitte ile İngiltere’ye gerçekleştirdiği üç günlük devlet ziyareti sırasında Kral III. Charles ile Windsor Sarayı’ndaki törende protokol kurallarını ihlal ettiği gerekçesiyle eleştirilerin odağı oldu

ABD’de ‘İzmir’ rüzgarı: Grev nedeniyle Philadelphia şehrinde çöp yığınları oluştu

ABD’nin Pensilvanya eyaletine bağlı Philadelphia kentinde yaklaşık bir haftadır sokaklarda biriken çöplerle gündeme gelen kriz çözüme kavuştu. Binlerce belediye çalışanını temsil eden sendika ile yetkililer arasında anlaşma sağlandı ve grev resmen sona erdi. Kentteki manzara geçtiğimiz haftalarda İzmir’de yaşananları hatırlattı.

Ticaret Bakanlığı harekete geçti: Evinizde varsa dikkat! Toplatma kararı çıktı

Ticaret Bakanlığı, Güvensiz Ürün Bilgi Sistemi üzerinden sağlık riski barındıran yeni ürünleri kamuoyuna açıkladı. Son yapılan uygulamalar kapsamında oda kokuları ve evcil hayvanları ilgilendiren ürünlerin yasaklanması ve toplatılmasına karar verildi.

Rusya: ABD ekonomiyi siyasi silaha çevirdi

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, ABD’nin ticari ve ekonomik araçları siyasi baskı unsuru olarak kullanmaya devam ettiğini belirterek, “Bu çizgi, uluslararası ekonomik işbirliği mimarisinin bozulmasına yol açıyor.” dedi.

2 bin yıl sonra ilk kez gün yüzüne çıktı: İskenderiye Feneri’nin temelleri keşfedildi

İskenderiye Feneri’ne ait kalıntılar, 2 bin yıl sonra Akdeniz’in derinliklerinden çıkarıldı. Mısır Turizm ve Antik Eserler Bakanlığı’nın izniyle yürütülen çalışmalara Fransız arkeolog Isabelle Hairy liderlik etti. Proje kapsamında, toplam 22 dev taş …

Hava sıcaklığı 40 dereceyi buldu: Sokaklar boş kaldı

Mardin’de hava sıcaklığı 40 derecenin üzerine çıkarken, kent genelinde cadde ve sokaklar boş kaldı. Dışarı çıkmayı tercih edenlerse park ve bahçelerde vakit geçirerek sıcaktan korunmaya çalıştı.