Hindistan ve Pakistan arasındaki çatışmalar, sivil havacılığı olumsuz etkiledi




Hint-Pakistan Çatışması Sivil Havacılığı Olumsuz Etkiliyor

Hint-Pakistan Çatışması Sivil Havacılığı Olumsuz Etkiliyor

Hint-Pakistan çatışması, 22 Nisan’da Cammu Keşmir’deki saldırıyla başladı ve 6 Mayıs’ta Pakistan’ın çeşitli bölgelerine füze fırlatmasıyla tırmandı. Bu çatışma, bölgeye yapılan uçuşları aksatarak ve güzergahı kullananların uçuş sürelerini uzatarak sivil havacılığı olumsuz etkiliyor.

22 Nisan’da Cammu Keşmir’in Pahalgam bölgesinde gerçekleşen saldırıda 26 kişi hayatını kaybetmiş, bu saldırıdan Pakistan hükümetini sorumlu tutan Hindistan, gerilimi tırmandırdı.

Pakistan’ın 24 Nisan’da Hindistan uçaklarına hava sahasını kapatmasının ardından Hindistan da kendi hava sahasında Pakistan’a ait uçuşları yasakladı.

Diğer taraftan, “Flight Radar 24” internet sitesinin verilerine göre, Hindistan’ın Pakistan’daki bazı bölgelere düzenlediği füze saldırısından sonra birçok uçuş iptal edildi. Örneğin, Hindistan’dan 7 Mayıs’ta havalanması planlanan 430 uçuş iptal edilirken, aynı gün Pakistan’dan kalkması beklenen uçuk seferlerinin de yüzde 17’si düzenlenmedi.

Hindistan merkezli Air India, mayıs sonuna kadar alınmış biletlerin parasını iade etme teklifi sunarken, SpiceJet Airlines şirketi de Cammu Keşmir bölgesindeki havalimanlarına uçuşların 10 Mayıs’a kadar askıya alındığını bildirdi.

Pakistan Sivil Havacılık Otoritesi ise üç havaalanındaki uçuş operasyonlarına ara verdiğini duyurdu.

Uzayan Uçuş Süreleri

“Flight Radar 24” sitesine göre, iptal edilen uçuşlar ve hava sahalarının kapanması, uluslararası seferlerde farklı rotalar kullanılmasına neden oldu ve uçuş sürelerini uzattı. Air India’nın Kuzey Amerika ve Orta Asya’ya uçuşları, Pakistan hava sahasını kullanamadığı için farklı rotalar izlemek zorunda kaldı ve uçuş süreleri uzadı.

Öte yandan, Hindistan çıkışlı olmayan bazı uçuşlar da Pakistan rotasını kullanmayı bıraktı. Örneğin, British Airways, Air France ve Swiss International Airlines gibi hava yolu firmaları, Pakistan hava sahasını artık kullanmıyor.

İptal edilen uçuşlar ve uzayan seferler, yakıt harcamalarını artırarak havayolu firmalarının maliyetlerini yükseltiyor ve milyonlarca dolar zarara neden olabileceği öngörülüyor.


Related Posts

Ateşkes muamması sonrası Trump’tan ilk açıklama: İsrail’e sert mesaj verdi

İsrail ile İran arasındaki karşılıklı saldırılara ABD de dahil olmuştu. ABD uçakları İran’ın nükleer tesislerine saldırılar düzenlemişti. ABD’nin saldırıları sonrası dikkat çeken bir gelişme yaşandı. ABD Başkanı Trump gece saatlerinde yaptığı …

ABD teyakkuza geçti, Beyaz Saray’da hava savunma sistemi aktive edildi

İran’ın ABD’nin Katar’daki üslerine saldırılarının ardından, Washington’da olası misillemelere karşı koyacak hava savunma sistemi görüntülendi.

Erbakan’dan İncirlik ve Kürecik çıkışı

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan iktidara seslenerek, “Adana İncirlik‘teki Amerikan Üssü’nün bir an evvel kapatılması, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin kontrolüne alınması lazım” dedi.

Sakarya’da traktör firmasının deposunda yangın çıktı

Sakarya’nın Adapazarı ilçesinde, bir traktör firmasına ait yedek parça deposunda yangın çıktı.

Dünya nefesini tuttu radyasyon seviyesini takip ediyor

Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (UAEA), ABD’nin İran’ın nükleer tesislerine yönelik gece saatlerinde düzenlediği saldırılar sonrası Fordo dahil hiçbir tesiste radyasyon seviyelerinde artış olmadığını duyurdu.

Mezuniyet günü yaptığını gören para yağdırdı: Hesabına 9 milyon TL aktı

Lise mezuniyetinin ardından koşarak fast food zincirindeki mesaisine yetişen 18 yaşındaki genç, restoranda bulunanlar tarafından fark edildi… Mezuniyet cübbeli görüntülerinin sosyal medyada yayınlanmasının ardından yardımlar da adeta yağmur oldu yağdı…