Gazeteci Hande Fırat’ın bilinmeyenleri… Geçmişini anlattı

Gazeteci Hande Fırat’ın Babasıyla Olan Anıları ve Özel Hayatı

Hürriyet Ankara Temsilcisi Hande Fırat, yakın arkadaşı Eğitimci Ebru Doğru’nun “Ebru Doğru ile Çok Geç Olmadan” adlı Youtube kanalında duygusal anlar yaşadı. Fırat, babasını, geçmişini ve bilinmeyenleri anlattığı “Devri Amber” adlı kişisel sergisine dair önemli detayları paylaştı.

Fırat, kendisinin, annesinin ve kızı Nehir’in ortak özelliğinin çocuk yaşta babalarını kaybetmek olduğunu dile getirdi ve bunu ‘ölüm döngüsü’ olarak nitelendirdi.

Program sırasında duygusal anlar yaşayan ve gözyaşı döken Fırat, babasını yakışıklı, çapkın ve entelektüel olarak tanımlayarak şiirler yazdığını ve bir şiir kitabına sahip olduğunu açıkladı. Fırat, annesiyle babasının boşandığını ve babasının ikinci evliliğini yaptığını belirtti.

Babasının yıllar sonra annesine geri döndüğünü ve tekrar evlendiğini aktaran Fırat, babasının ölüm saatine dair dokunaklı bir anıyı paylaştı. Babasının ölüm anında yanında olmadığını fark edip bir arkadaşının evine gittiğini ve babasının öldüğü anı orada yaşadığını anlattı.

Fırat, “Devri Amber” sergisine hazırlanırken yıllardır okumadığı günlüklerini eline alarak içsel bir yolculuğa çıktığını ve bu sergiyi bir döngüyü kırmak için yaptığını belirtti. Ölüm döngüsünü kırmak amacıyla sergi hazırladığını ifade etti.

Ebru Doğru ile olan telefon görüşmesinde kızı Nehir’in babasını kaybetme sürecini anlatan Fırat, Nehir’in duygusal yanıtını paylaştı. Programda mesleği hakkında da konuşan Fırat, gelecekte mesleğini bırakmayı düşünmediğini ancak zamanın her şey için olduğunu vurguladı.

Related Posts

Fransa Cumhurbaşkanı Macon İngiltere ziyaretinde bir skandala daha imza attı

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, eşi Brigitte ile İngiltere’ye gerçekleştirdiği üç günlük devlet ziyareti sırasında Kral III. Charles ile Windsor Sarayı’ndaki törende protokol kurallarını ihlal ettiği gerekçesiyle eleştirilerin odağı oldu

ABD’de ‘İzmir’ rüzgarı: Grev nedeniyle Philadelphia şehrinde çöp yığınları oluştu

ABD’nin Pensilvanya eyaletine bağlı Philadelphia kentinde yaklaşık bir haftadır sokaklarda biriken çöplerle gündeme gelen kriz çözüme kavuştu. Binlerce belediye çalışanını temsil eden sendika ile yetkililer arasında anlaşma sağlandı ve grev resmen sona erdi. Kentteki manzara geçtiğimiz haftalarda İzmir’de yaşananları hatırlattı.

Ticaret Bakanlığı harekete geçti: Evinizde varsa dikkat! Toplatma kararı çıktı

Ticaret Bakanlığı, Güvensiz Ürün Bilgi Sistemi üzerinden sağlık riski barındıran yeni ürünleri kamuoyuna açıkladı. Son yapılan uygulamalar kapsamında oda kokuları ve evcil hayvanları ilgilendiren ürünlerin yasaklanması ve toplatılmasına karar verildi.

Rusya: ABD ekonomiyi siyasi silaha çevirdi

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, ABD’nin ticari ve ekonomik araçları siyasi baskı unsuru olarak kullanmaya devam ettiğini belirterek, “Bu çizgi, uluslararası ekonomik işbirliği mimarisinin bozulmasına yol açıyor.” dedi.

2 bin yıl sonra ilk kez gün yüzüne çıktı: İskenderiye Feneri’nin temelleri keşfedildi

İskenderiye Feneri’ne ait kalıntılar, 2 bin yıl sonra Akdeniz’in derinliklerinden çıkarıldı. Mısır Turizm ve Antik Eserler Bakanlığı’nın izniyle yürütülen çalışmalara Fransız arkeolog Isabelle Hairy liderlik etti. Proje kapsamında, toplam 22 dev taş …

Hava sıcaklığı 40 dereceyi buldu: Sokaklar boş kaldı

Mardin’de hava sıcaklığı 40 derecenin üzerine çıkarken, kent genelinde cadde ve sokaklar boş kaldı. Dışarı çıkmayı tercih edenlerse park ve bahçelerde vakit geçirerek sıcaktan korunmaya çalıştı.