Erdoğan’ın memleketinde eylem: Rize’nin evladısın ama…

CHP Rize İl Örgütü Asgari Ücrete Tepki Gösterdi

CHP Rize İl Örgütü, Rize Atatürk Meydanı’nda düzenlediği basın açıklamasıyla 22 bin 104 lira olarak belirlenen asgari ücrete tepki gösterdi. Açıklamaya siyasi parti temsilcileri, sendika ve STK temsilcileri ile birlikte vatandaşlar da katıldı.

CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz, yaptığı açıklamada şunları dile getirdi: “Artık yeter hemen seçim, erken seçim istiyoruz. Gelin kaçmayın, erken seçim kararı alın ve halkımıza çektirdiğiniz bu sıkıntılara son verelim. Daha önce de söylediğimiz gibi asgari ücret en az 30 bin lira olsun, emekli ücretleri de en az asgari ücret kadar olsun. Bir kez daha söylüyoruz; geçim yoksa seçim var. Asgari ücret 30 bin TL’nin altında olursa yokuz, olmazsa mücadeleye varız. Bu konudaki mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz.”

“Vatandaş Sokakta Aç Geziyor”

Cumhurbaşkanına seslenen çay üreticisi Saniye Taşçı, “Cumhurbaşkanıma söylüyorum, 13 lirayla nasıl geçim oluyorsa bize de öğretsin. Biz de aynısını yapalım. 13 lirayla anca 1 simit alıyorsun, başka bir şey yok. 3 tane çocuk istiyor, 13 lira ile 3 çocuk nasıl yetiştireceksin, nasıl okutacaksın? Çocuğum oldu 30 yaşında, onu nasıl evlendireceğim, evlendiremiyorum. Nasıl geçiniyorsa mutfak gider gelirine göre, kendisi de baksın, biz de aynısını yapalım. Gençlerin onu açması lazım, bu gençler kapandı evlere ne yapacaklar? Çoluk çocuğun önünü açsın, açsın, millet aç aç, vatandaş sokakta aç geziyor” diye konuştu.

“Milletin İşi İle Oynamasın”

İfaket Çakır, “Emine Hanıma bu 22 bin lirayı verelim, bakalım bununla nasıl ayı götürecek, yani bununla nasıl çocuk okutulacak, kira nasıl verilecek, pazar nasıl olacak, yani bunalıma sokmayın bizi, milleti intihara sürüklemeyin, kolaylık gösterin. Milletin işi ile oynamasın” şeklinde konuştu.

“Rize’nin Evladısın Ama…”

Ahmet Çelik adlı yurttaş, “Sayın Cumhurbaşkanım, Rize’nin evladısın ama bak, 200 lira bir poşet bir peynir oldu, 200 bir teneke yağ oldu 300 lira. Bu halk ne edecek, şaşırdı kaldı. İyi bak, iyi düşün, asgari ücreti de 30 bin lira yap ve emekli maaşını da yap, bir şeyler daha, millet rahat etsin, daha ne diyeyim” dedi.

Related Posts

Hava sıcaklığı 40 dereceyi buldu: Sokaklar boş kaldı

Mardin’de hava sıcaklığı 40 derecenin üzerine çıkarken, kent genelinde cadde ve sokaklar boş kaldı. Dışarı çıkmayı tercih edenlerse park ve bahçelerde vakit geçirerek sıcaktan korunmaya çalıştı.

Evini kaçak tarihi eser ve silah deposu haline getirmiş

Muğla’nın Ula ilçesine bağlı Şirinköy Mahallesi’nde yaşayan T.Ö. isimli şahsın evine, İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından operasyon düzenlendi.

Leman dergisi yazı işleri müdürü Aslan Özdemir için gözaltı kararı

Leman Dergisi hakkında yürütülen soruşturmada, yazı işleri müdürü Aslan Özdemir hakkında gözaltı kararı verildi.

Özgür Özel’den 13. kez Silivri ziyareti

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, dün tutuklanan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu’nu ziyaret ediyor.

İBB’ye yeni operasyon! 10 kişi gözaltına alındı: Murat Ongun’un şoförü, Fatih Keleş’in şoförü, Kadriye Kasapoğlu’nun şoförü…

Son dakika haberi… İBB’ye “yolsuzluk” suçlamasıyla başlatılan soruşturma kapsamında 10 kişi daha gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında Murat Ongun’un şoförü, Fatih Keleş’in şoförü, Kadriye Kasapoğlu’nun şoförü, İbrahim Özkan’ın Ağaç A. Ş. çalışanı ve birçok iş insanı bulunuyor.

Bodrum’a 6 ayda 344 bin yabancı turist

Muğla’nın dünyaca ünlü ilçesi Bodrum’da yabancı turist hareketliliği devam ediyor. Kentte son 6 ay içerisinde hem deniz hem de hava yolu ile 344 bin yabancı turistin geldiğini söyleyen Bodrum Otelciler Derneği Başkanı Ömer Faruk Dengiz, “Bahsettiğimiz deniz yoluyla sadece kruvaziyerler için geçerlidir. Yunanistan’dan gelen feribotlar için geçerli değildir. Bunlar da eklendiği zaman sayı daha da artıyor” dedi.