Dünya turuna çıkan Fransız çift Türk misafirperverliğine inanamadı

Fransa‘da geçen yıl temmuz ayında evlenen 29 yaşlarındaki Emilie Maury Larıbere ve Matthieu Trupin çifti, balayı için bisikletle dünya turuna çıkmaya karar verdi.

Ülkelerinin başkenti Paris’ten yola çıkan çift, altı ayda yaklaşık 4 bin kilometre pedal çevirerek Trabzon’a ulaştı.

Kentte turizm polisleri tarafından karşılanan çift, burada bir otelde konaklayarak kısa süreliğine dinlendi. Trabzon’daki misafirperverlikten etkilendiklerini belirten çift, Gürcistan üzerinden Uzak Doğu’ya devam etmek üzere yeniden yola koyuldu.

Fransa’dan başlayan yolculukları sırasıyla Gürcistan, Kazakistan, Çin ve Güney Kore’yi kapsayarak Japonya’da sona erecek.

“İKİ AYDIR TÜRKİYE’DEYİZ”

Dünya turlarının Japonya’da tamamlanacağını belirten Matthieu Trupin, şöyle konuştu:

“Geçtiğimiz ağustos ayında Fransa2dan bu yolculuğa başladık. Geç bir vakitte Trabzon’a geldik ve burada turizm polisleri ile diyalog kurduk, bizi onlar ağırladı. Bisikletlerimizle Fransa’dan başlayan seyahatimizi Japonya’ya kadar sürdüreceğiz. Uzun bir yolculuğumuz var. Hedefimiz Japonya. Japonya’nın etrafını dolaşacağız. Ama hangi şehre gideceğimize henüz karar vermedik. 2 aydır Türkiye’deyiz. Bu bizim için bir hayaldi. Bu yolculuğu evlenmeden önce planlamıştık. Bu bizim için yeni ve güzel bir heyecan. Anı olarak kalmasını istedik. Bu yolculuk yaklaşık 1 yılımızı alacak gibi duruyor. Kar yağışında değil de yağmurlu havalarda seyahat etmek tabii daha kolay oluyor. Yerde kar olunca yolda tehlike oluyor. Yarın kar yağışının geleceğinden haberdarız. Zorlu bir yolculuk olacak”

“KENDİ ÜLKEMİZDE BÖYLE BİR ŞEY YOK”

Emilie Maury Larıbere ise Türkiye’de kendisini güvende hissettiğini ve insanların misafirperverliğinden çok etkilendiğini söyledi.

Larıbere şunları ifade etti:

“Bu ülke çok güvenli. Karşılaştığımız çoğu kişi bize iyi davrandı. ‘Hoş geldiniz’ diyerek yardımcı oldular. Kendi ülkemizde böyle bir şey yok. Türk yemeklerini çok beğendik. Daha çok hızlı yiyebileceğimiz aperatif yiyecekler tükettik. Türk insanları ve kendi ülkemizdeki insanlar arasındaki en büyük fark; orada birine bir soru yönelttiğimizde kısa ve öz cevaplar verirler. Türkiye’de ise bir şey sormadan, gelip bize yardımcı oluyorlar. Burası sıcakkanlı ve misafirperver bir ülke. Bu yolculuk bizi çok mutlu ediyor. Herkesin yakalayabileceği bir şans değil”

Related Posts

MHP’de ‘süreç’ istifaları: Belediye meclisi üyesi, ‘MHP-AKP-DEM ittifakıyla yürümeyeceğim’ dedi

MHP’de ‘süreç’ istifalarının yeni adresi Trabzon oldu. Araklı Belediye Meclisi Ahmet Kaplan, “Bir Türk milliyetçisi olarak MHP-AKP-DEM ittifakının çıkmış olduğu yolda beraber yürümeyeceğim” diyerek MHP saflarından ayrıldığını duyurdu.

Suriye’de yine silahlar konuşmaya başladı | Dürzi-Arap Bedevi çatışması büyüyor: Onlarca ölü ve yaralı var!

Suriye’de yine silahlar konuşmaya başladı | Dürzi-Arap Bedevi çatışması büyüyor: Onlarca ölü ve yaralı var!

Rusya Donetsk’te 2 yerleşim birimini ele geçirdi

Rusya Savunma Bakanlığı, Donetsk bölgesinde iki yerleşim biriminin kontrolünü ele geçirdiklerini bildirdi.

WSJ iddia etti… ‘Netanyahu İran’a saldırı izni aldı’

AMERİKAN Wall Street Journal’ın (WSJ) haberine göre, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ABD Başkanı Donald Trump’a, İran’ın nükleer silah çalışmalarına yeniden başlaması halinde Tahran’a tekrar saldırabileceğini söyledi.

İstanbul’da alev alan hafif ticari araç küle döndü

İstanbul’da seyir halindeyken alev alan hafif ticari araç küle döndü.

İYİ Parti’den MSB’ye ’12 şehit’ soruları: ‘İstihbaratı teröristten mi aldınız?’

İYİ Partili Turhan Çömez, 6 Temmuz Pazar günü Irak’ın Pençe-Kilit harekât bölgesinde 12 askerin şehit olduğu olaya ilişkin soru işaretlerini TBMM gündemine getirdi. Çömez, “Mağaradaki aramanın PKK itirafçısı bir kadın teröristin vermiş olduğu bilgiler üzerine yapıldığı iddiaları doğru mu” diye sordu.