Dışişleri Bakanlığı: İsrail’in bölge ülkelerine yönelik saldırıları barış ve istikrarı hedef almaktadır

Dışişleri Bakanlığı’ndan İsrail’in Gazze Şeridi İşgali Açıklaması

Dışişleri Bakanlığı, İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarını genişletme planına ilişkin olumsuz bir açıklama yaptı. Bakanlığın yazılı açıklamasında, İsrail’in Gazze’deki işgalini genişletme kararının, yayılmacı ve tahripkar bir anlayışın bir yansıması olduğu vurgulandı.

Bakanlık, İsrail’in bölge ülkelerine yönelik saldırılarını barış ve istikrarı hedef aldığını belirtti. Aynı zamanda, İsrail’in pervasız saldırganlığı karşısında uluslararası toplumun sessiz kalmaması gerektiği ve Türkiye’nin bölgesel barış ve istikrar için çaba sarf ettiği vurgulandı.

İsrail güvenlik kabinesinin Gazze’ye yönelik saldırıları genişletme planını kabul ettiği de hatırlatılan açıklamada, planın Gazze’de daha fazla bölgeyi işgal etmeyi ve “tampon bölgelerin” genişletilmesini içerdiği belirtildi.

İsrail’in aşırı sağcı Maliye Bakanı Bezalel Smotrich’in, Gazze’yi kalıcı olarak işgal edeceklerini söylediği planın kabul edilmesinin ardından, uluslararası toplumun bu duruma sessiz kalmaması gerektiği vurgulandı. (AA)

Related Posts

Shakira ile Epson arasında ilham verici ortaklık

Küresel baskı ve projeksiyon teknolojileri lideri Epson, dünyaca ünlü müzik yıldızı, girişimci ve yenilikçi kişiliğiyle tanınan Shakira’yı Orta Doğu, Türkiye, Afrika, Orta Asya ve Batı Asya META-CWA bölgeleri için resmi marka elçisi olarak duyurdu. 1 …

Yangın gitti arkasında enkazı kaldı! ‘Burada nasıl yaşanır artık’

İzmir’in Menderes ilçesi Kuyucak Mahallesi ile Seferihisar ilçesinde başlayan yangın büyük oranda söndürülürken yerleşim yerlerine de sıçrayan yangın ardında harabe bıraktı. Yangının büyük hasarlara neden olduğu Seferhisar Doğankent Sitesi sakinleri ise gördükleri manzara karşısında şoke oldu.

Bakanlık yeni liste yayınladı! Milyonlarca insana sucuk, köfte diye kafa, sakaktat, gıda boyası yedirdiler

Tarım ve Orman Bakanlığı halk sağlığını tehdit eden taklit ve tağşiş ürünlere ve bu ürünleri üreten firmalara ilişkin yeni bir bilgilendirme yayınladı. Yayınlanan yeni listede bazı firmalar köfte, sucuk gibi ürünlerde sakatat, kalp, kanaklı et ve tek tırnaklı et kullandı

Netanyahu’nun oğlu açıkladı: Neden ABD’ye taşındı?

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun oğlu Yair Netanyahu, muhalif protestocuların kendisine yönelik “ölüm tehditleri” nedeniyle ülkeyi terk ederek ABD’ye taşındığını iddia etti.

İsrail’den Mescid-i Aksa’da “düğün provokasyonu”

İsrail yönetimi, Filistin topraklarına el koyan İsraillilerin, işgal altındaki Doğu Kudüs’te bulunan Mescid-i Aksa’nın avlusunda “düğün kutlaması” yapmasına izin verdi. Kudüs Valiliği, uygulamaya tepki gösterdi.

Azerbaycan’da 2 Rus gazeteci gözaltına alındı: Rusya, Büyükelçiyi bakanlığa çağırdı

Azerbaycan’da Rus medya ağı Russia Today’in Bakü’deki kolu olan Sputnik Azerbaycan ofisine düzenlenen operasyonda, Rusya Federal Güvenlik Servisi’nden (FSB) 2 görevli gözaltına alındı. Bunun üzerine Rusya, Azerbaycan’ın Moskova Büyükelçisi Rahman Mustafayev’in bakanlığa çağrıldığını duyurdu.