Diş sıkma masum değil, bakın neleri etkiliyor!

Çocuk Diş Sıkma Problemi: Belirtileri ve Tedavi Yöntemleri

Birçok çocuğun karşılaştığı ancak genellikle ihmal edilen bir sorun olan bruksizm yani diş sıkma, ciddi sorunlara yol açabilir. Diş hekimi Doç. Dr. Aslı Patır Münevveroğlu, bu konuda önemli bilgiler verdi.

Diş sıkmanın sadece fiziksel değil, aynı zamanda ruhsal etkileri olduğunu belirten Doç. Dr. Münevveroğlu, çocukların genel huzurunu da etkileyebildiğini vurguladı.

Bruksizmin çeşitli nedenlerinin olduğunu belirten uzman, genellikle stresin bu durumun en önemli tetikleyicisi olduğunu kaydetti. Stres ve kaygı bozuklukları, genetik faktörler, alerjik durumlar gibi unsurlar da diş sıkma problemine yol açabiliyor.

Diş sıkma belirtilerinin, diş aşınması, baş ağrısı ve diş hassasiyeti şeklinde ortaya çıkabileceğini belirten Doç. Dr. Münevveroğlu, ailelerin bu konuda dikkatli olmaları gerektiğini ifade etti.

Erken müdahalenin önemine de değinen uzman, diş sıkma sorununun tedavi edilmediğinde çene ve baş ağrılarının artabileceğini, çene eklemlerinin zarar görebileceğini ve estetik problemlere neden olabileceğini dile getirdi. Bu sebeple çocuklarda görülen belirtilerin hemen uzman bir çocuk diş hekimine gösterilmesi gerektiğini vurguladı.

Related Posts

Uzmanlardan gençleri yaz tatilinde bağımlılıktan korumak için ailelere 7 öneri

Yeşilay Genel Başkanı Mehmet Dinç, çocukların ve gençlerin yaz tatilinde boş kalmalarının bağımlılık konusunda büyük risk oluşturduğunu belirterek, anne babalara rehberlik açısından önemli görevler düştüğünü söyledi.

Yaz tatilinde masum gibi görünen tehlikeler: Çocuklarınızı koruyun!

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Güzel, yaz aylarında artan sağlık risklerine karşı aileleri uyardı. Tatil sürecinde çocukları güneş çarpmasından enfeksiyonlara kadar birçok tehlikeden korumanın yollarını anlattı.

TTB Aile Hekimliği Kolu Başkanı Dr. Kırımlı: ‘Et tüketin önerisi yapamıyoruz’

Dr. Emrah Kırımlı, ekonomik krizle birlikte özellikle çocukların yeterli protein tüketemediğine dikkat çekti.

Hastanede tahtakurusu istilası

Çorum Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yaşanan tahtakurusu istilasına ilişkin konuşan Genel sağlık – İş Sendikası Genel Başkanı Dr. Derya Uğur ‘’ Çorum Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde son yaşananlar sağlık sisteminin ne kadar kimsesiz bırakıldığının en somut ve güncel örneğidir’’ dedi.

RSV’nin ekonomik yükü ile ilgili Türkiye’de ilk araştırma

Bebeklerde yaşamı tehdit eden şiddetli solunum yolu enfeksiyonlarına yol açan Respiratuar Sinsityal Virüs’ü (RSV) konu alan bu ilk raporun sonuçlarını Başkent Üniversitesi Sağlık Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Simten Malhan düzenlenen bir basın toplantısıyla açıkladı. Basın toplantısına katılan Hacettepe Üniversitesi Çocuk Enfeksiyon Bölümü Öğretim Görevlisi Prof Dr. Ateş Kara da RSV hakkında önemli bilgiler paylaştı.

Felçte altın saatleri kaçırmayın

Felç belirtileri başladığında ilk 4,5 saat içinde acil tedavinin çok önemli olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Derya Uludüz ‘‘Bu durumda dakikalar hatta saniyeler çok kıymetli. Hastanın en hızlı şekilde bir inme merkezine yönlendirilmesi gerekir’’ uyarısında bulundu.