Dijital Dönüşüm ile Lojistik Sektöründe Karbon Ayak İzi Azalıyor

Dijital Teknolojiler Lojistik Sektöründe Karbon Ayak İzini Azaltıyor

Yaşar Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Lojistik Mühendisliği Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Yiğit Kazançoğlu, lojistik süreçlerini optimize etmek ve karbon ayak izini azaltarak döngüsel ekonomiyi desteklemek için dijital teknolojilerin sektöre önemli bir katkı sağladığını belirtti.

Prof. Dr. Kazançoğlu, değişen tedarik zincirleri ve teknolojinin gelişimiyle lojistik sektörünün doğrudan etkilendiğini vurgulayarak, dijital dönüşüm ve yapay zeka uygulamalarının hızla büyüyen lojistik sektörü için stratejik bir ortak olduğunu ifade etti.

Yeşil dönüşüm ve dijital dönüşümün lojistik sektörü için önemli iki eşik olduğunu vurgulayan Kazançoğlu, bu dönüşümlerin birbirini tamamlayarak sektöre önemli katkılar sağladığını belirtti. Dijitalleşmenin yeşil lojistiğe büyük fayda sağladığını ifade eden Kazançoğlu, lojistik sektörünün devasa boyutlara ulaştığını ve küreselleşmenin etkisiyle tedarik zincirlerinin yönetiminin hayati önem taşıdığını dile getirdi.

Prof. Dr. Kazançoğlu, Türkiye’nin lojistikte dijitalleşme konusunda önemli adımlar attığını belirterek, özellikle uluslararası organizasyonlara entegre olan büyük lojistik firmalarının dijitalleşme sürecine hızla adapte olduğunu söyledi. Orta ve küçük ölçekli firmaların ise dijital dönüşüm konusunda daha fazla desteklenmesi gerektiğini vurguladı.

Şehir lojistiği kavramının günümüzde büyük önem kazandığını belirten Kazançoğlu, e-ticaretin artmasıyla teslimat süreçlerinde esneklik ve hızın önemli hale geldiğini ifade etti. Günümüzde her ürünün eve kadar gelmesiyle şehir lojistiğinin baskısının arttığını söyleyen Kazançoğlu, dijital teknolojilerin bu alanda önemli bir rol oynadığını ve önümüzdeki yıllarda daha da artan bir konu olacağını belirtti.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Related Posts

Google’dan kritik güvenlik uyarısı: 2G bağlantısını kapatın!

Google, akıllı telefon kullanıcılarını hedef alan yeni bir siber tehdit konusunda uyararak, cihazlardaki 2G bağlantısının devre dışı bırakılmasını önerdi. Şirketin bu adımı, mobil ağ güvenliğini tehdit eden ve kullanıcıları doğrudan hedef alan saldırılara karşı alınabilecek en etkili önlemlerden biri olarak değerlendiriliyor.

AB’de yeni otomobil satışları mayısta yıllık bazda yükseldi

Avrupa Birliği (AB) pazarında yeni otomobil satışı, mayısta geçen yılın aynı ayına göre yüzde 1,6 artışla 926 bin 582’ye ulaştı.

Dünyanın pedalı Sakarya’da döndü: Şampiyona festivale dönüştü

Sakarya, dünya bisiklet otoritelerinin takvimindeki en prestijli yarışlardan biri olan UCI Dağ Bisikleti Eliminatör Dünya Şampiyonasına ev sahipliği yaptı.

Ağızdaki bakteri miktarı ne kadar mutlu olduğumuzu gösteriyor

NYU’daki araştırmacılar, ruh sağlığı durumuyla ağızda bakteri çeşitliliğinin azalması arasında bağlantı bulduklarını söylüyor.

ChatGPT, premium olan o özelliğini tüm kullanıcılarına sunacak!

Gelişen teknoloji ile birlikte yapay zeka kullanımının da yaygınlaşması, teknolojide rekabeti kızıştırdı. OpenAI ChatGPT platformunda nisan ayında açıkladığı hafıza özelliğini tüm kullanıcılarının erişimine açık hale getirdi daha öncesinde Plus ve …

2025 yılının ilk çeyreğinde en çok satan telefon modelleri

Dünya genelinde 2025 yılının ilk çeyreğinde en çok satan telefon modelleri açıklandı.