DEM Parti’den AKP’yi kızdıracak açıklama

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) yönelik 19 Mart operasyonları, CHP’nin Cumhurbaşkanı Adayı ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun tutuklanmasından sonra gerçekleştirilen genel boykot çağrısıyla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında 16 kişi hakkında gözaltı kararı verildiği, bunlardan 11’inin gözaltına alındığı öğrenildi. DEM Parti, boykot operasyonlarına sosyal medya hesabından tepki gösterdi.

DEM Parti’nin açıklamasında şu ifadeler kullanıldı:

“KABUL EDİLEMEZ”

“Demokratik bir tepki olan boykot çağrısına destek verenlere yönelik baskılara son verilmelidir! Demokratik bir tepki olarak yapılan 2 Nisan tüketim boykotu çağrısına destek veren sanatçılar, gazeteciler, sosyal medya kullanıcıları ve yurttaşlar hedef alınıyor. Birçok kişinin gözaltına alınması, soruşturma başlatılması, TV dizi kadrolarından çıkarılması, sosyal medya hesaplarının erişime engellenmesi kabul edilemez.

Bu tutum açıkça ifade özgürlüğüne, demokratik haklara ve halkın demokratik protesto hakkına yönelik bir müdahaledir. Tüketim boykotu, dünyanın her yerinde meşru ve demokratik bir tepki yöntemidir.

O nedenle bu baskılara derhal son verilmeli, gözaltına alınanlar serbest bırakılmalı, sanatçılar ve yurttaşlar üzerindeki tehditler kaldırılmalıdır!”

Related Posts

YRP lideri Fatih Erbakan ittifak için tarih verdi, erken seçim çağrısı yaptı

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, erken seçim çağrısını yineledikten sonra ittifak sorularına cevap verdi. Erbakan, ittifak görüşmelerinin seçime yakın bir dönemde olabileceğini söyledi.

ABD: Eğer Gazze’de ateşkes olursa, açıkçası herkesin kabul ettiği unsurlar olacak

ABD: Eğer Gazze’de ateşkes olursa, açıkçası herkesin kabul ettiği unsurlar olacak

Başkan Tugay’dan İzmir’deki operasyonla ilgili açıklama

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, operasyon hakkında açıklama yaptı. Tugay, “Soruşturmanın siyasi amaçlı olduğu kanaatindeyim” dedi.

Rusya’da ölen askerlere veda… Kim’in gözleri doldu

Kuzey Kore’de, Rus ordusu saflarında savaşırken hayatını kaybeden Kuzey Koreli askerler için anma töreni düzenlendi.

Shakira ile Epson arasında ilham verici ortaklık

Küresel baskı ve projeksiyon teknolojileri lideri Epson, dünyaca ünlü müzik yıldızı, girişimci ve yenilikçi kişiliğiyle tanınan Shakira’yı Orta Doğu, Türkiye, Afrika, Orta Asya ve Batı Asya META-CWA bölgeleri için resmi marka elçisi olarak duyurdu. 1 …

Yangın gitti arkasında enkazı kaldı! ‘Burada nasıl yaşanır artık’

İzmir’in Menderes ilçesi Kuyucak Mahallesi ile Seferihisar ilçesinde başlayan yangın büyük oranda söndürülürken yerleşim yerlerine de sıçrayan yangın ardında harabe bıraktı. Yangının büyük hasarlara neden olduğu Seferhisar Doğankent Sitesi sakinleri ise gördükleri manzara karşısında şoke oldu.