CHP’li isim tek tek açıkladı: İmamoğlu davası TRT’de nasıl yayınlanacak?

Bülent Tezcan: “TRT’ye Davaların Yayınlanması İçin Kanun Değişikliği Gerekli”

Cumhurbaşkanlığı Aday Ofisi icra kurulu üyesi ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun davasının TRT’de yayınlanması talebiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhuriyet gazetesinden İklim Öngel’e konuşan Tezcan, “Yargılamaların TRT’den yapılmasına yeşil ışık yakıldı. Şayet gerçekleşirse yayınlar ne kadar adil olur?” sorusuna karşılık, “TRT BİR KANALINI TAHSİS EDECEK, YOUTUBE VE TV KANALLARI DA YAYINLAYACAK” dedi.

Tezcan, kanun değişikliğinin gerekliliğine vurgu yaparak, grup başkanvekillerinin bu yönde teklif verdiğini belirtti. Kanun çıkarken yapılacak düzenlemenin keyfi olmayacağını söyleyen Tezcan, TRT’nin bir kanalını buna tahsis edeceğini ve onun linkinin paylaşılacağını ifade etti. Bu sayede YouTube kanalları ve diğer televizyonlar da yayınlayabileceğini açıkladı.

Olayın Arka Planı

İmamoğlu ve CHP’nin davalarının TRT’de yayınlanması talebinin ardından, Cumhur İttifakı’na bağlı MHP lideri Devlet Bahçeli ve Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da destek açıklamalarında bulunmuştu. Bahçeli, “Türk milleti gerçekleri görsün, gerçekleri bilsin, hükmünü de ona göre versin” derken, Tunç ise “Görüş birliği olursa, mevzuat değişirse TBMM’nin takdirindedir” ifadelerini kullanmıştı.

Related Posts

Cumhurbaşkanı açıkladı, komşuda su krizi patlak verdi: Son yüz yılın en düşük seviyesine indi

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, başkent Tahran’daki su krizine ilişkin, “Rezervlerimiz endişe verici bir durumda” dedi.

Yer: Konya! ”Bize iş yaptırmıyorsunuz” deyip polislere saldırdılar

Konya’da uygulama noktasının karşısındaki çorbacı çalışanları, ”Bize iş yaptırmıyorsunuz” diyerek polislere saldırdı. O ana ilişkin görüntüler güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi.

Yarış Spikeri Esen Gök’ten Üzücü Haber

39 yaşındaki Esen Gök, İstanbul’daki evinde ölü bulundu, Nazilli’de toprağa verildi.

ABD’nin Suriye Özel Temsilcisi ve Ankara Büyükelçisi Tom Barrack: Hizbullah’ın silahsızlandırılması tamamen Lübnan’ın iç meselesi, İsrail’i adım atmaya zorlayamayız

ABD’nin Suriye Özel Temsilcisi ve Ankara Büyükelçisi Tom Barrack: Hizbullah’ın silahsızlandırılması tamamen Lübnan’ın iç meselesi, İsrail’i adım atmaya zorlayamayız

Afyonkarahisar’da Değerlendirme Toplantısı

Vali Yiğitbaşı, il genelindeki çalışmalar ve projeleri değerlendirdi, koordinasyon artırıldı.

Samsunspor Hollanda Kampında

Samsunspor, Hollanda’da hazırlıklarını sürdürüyor. Teknik direktör Reis’in yönetiminde antrenman yapıldı.