Buz da besin zehirlenmesi olur mu ?

Buz Tüketimi Besin Zehirlenmesine Neden Olabilir Mi?

Yaz aylarında artan soğuk içecek tüketimine dikkat çeken uzmanlar, içeceklere konulan buzların besin zehirlenmesine yol açabileceği konusunda uyarıyor.

Beslenme ve Diyet Uzmanı Hülya Yiğit, buzun da bir besin olduğunu ve içerisinde zararlı mikroorganizmaları barındırabileceğini belirtiyor. Yiğit, buzların hijyen koşullarına uygun olarak depolanması, temiz su kullanılması ve tekrar dondurulmaması gerektiğini vurguluyor.

Yaz aylarında özellikle içeceklere konulan ve uygun şekilde depolanmayan buzların besin zehirlenmelerine sebep olabileceğine dikkat çeken Yiğit, buzlardan kaynaklı zehirlenmelerin bozulmuş besinlerin tüketiminden birkaç saat veya gün sonra ortaya çıkabildiğini hatırlatıyor.

Yiğit, “Buz da bir besindir ve zararlı mikroorganizmaları barındırabilir. Buzun çözülüp tekrar dondurulmaması ve temiz su kullanılması gerekir” diyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı, işletmelerin buz yapımında kullandığı makinelerin temizliğine özen göstermesi gerektiğini, evde buz kalıplarını temizlerken karbonatlı su kullanılmasını öneriyor.

Besin zehirlenmelerinde ortaya çıkan semptomları da paylaşan Yiğit, sıvı kaybını telafi etmek ve düşük yağlı beslenmeye özen göstermek gerektiğini belirtiyor. Son olarak, buzun da bir besin olduğunu, hijyen koşullarına dikkat edilerek depolanması ve tüketiciye sunulurken özen gösterilmesi gerektiğini vurguluyor. (BSHA / Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

Related Posts

Diş sıkma masum değil, bakın neleri etkiliyor!

Çocuklarda gece diş gıcırdatması masum bir alışkanlık değil! Pedodonti Uzmanı Doç. Dr. Aslı Patır Münevveroğlu, diş sıkmanın tedavi edilmediğinde hem fiziksel gelişimi hem de ruhsal sağlığı olumsuz etkilediğini söylüyor. İşte dikkat etmeniz gerekenler…

Uzmanlardan gençleri yaz tatilinde bağımlılıktan korumak için ailelere 7 öneri

Yeşilay Genel Başkanı Mehmet Dinç, çocukların ve gençlerin yaz tatilinde boş kalmalarının bağımlılık konusunda büyük risk oluşturduğunu belirterek, anne babalara rehberlik açısından önemli görevler düştüğünü söyledi.

Yaz tatilinde masum gibi görünen tehlikeler: Çocuklarınızı koruyun!

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Güzel, yaz aylarında artan sağlık risklerine karşı aileleri uyardı. Tatil sürecinde çocukları güneş çarpmasından enfeksiyonlara kadar birçok tehlikeden korumanın yollarını anlattı.

TTB Aile Hekimliği Kolu Başkanı Dr. Kırımlı: ‘Et tüketin önerisi yapamıyoruz’

Dr. Emrah Kırımlı, ekonomik krizle birlikte özellikle çocukların yeterli protein tüketemediğine dikkat çekti.

Hastanede tahtakurusu istilası

Çorum Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yaşanan tahtakurusu istilasına ilişkin konuşan Genel sağlık – İş Sendikası Genel Başkanı Dr. Derya Uğur ‘’ Çorum Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde son yaşananlar sağlık sisteminin ne kadar kimsesiz bırakıldığının en somut ve güncel örneğidir’’ dedi.

RSV’nin ekonomik yükü ile ilgili Türkiye’de ilk araştırma

Bebeklerde yaşamı tehdit eden şiddetli solunum yolu enfeksiyonlarına yol açan Respiratuar Sinsityal Virüs’ü (RSV) konu alan bu ilk raporun sonuçlarını Başkent Üniversitesi Sağlık Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Simten Malhan düzenlenen bir basın toplantısıyla açıkladı. Basın toplantısına katılan Hacettepe Üniversitesi Çocuk Enfeksiyon Bölümü Öğretim Görevlisi Prof Dr. Ateş Kara da RSV hakkında önemli bilgiler paylaştı.