Efsane analist Peter Brandt, Bitcoin (BTC) grafiğinde önemli bir formasyona dikkat çekiyor. Günlük Bitcoin grafiğinden elde edilen verilere atıf yapan Brandt, varlığın oluşturduğu bir ayı flama formasyonunu tanımlarken dikkatli olunmasını tavsiye ediyor.
Peter Brandt, Bitcoin grafiğinde ‘ayı flaması’ belirledi!
Kısa bir canlanma döneminin ardından, Bitcoin (BTC) düşüş baskısına yenik düştü. Böylece, BTC 27.000 dolar eşiğinin altına geriledi. Piyasa katılımcıları bir toparlanmadan umutluyken, deneyimli analist Peter Brandt varlığın mevcut konumundan daha da düşme olasılığı olduğunu söylüyor. Brandt yakın zamandaki bir tweet’te, BTC’nin günlük grafiğinde oluşturduğu bir ‘ayı flama formasyonu’ tespit etti.
https://twitter.com/PeterLBrandt/status/1661296041747152899
Başarılı analiste göre, flama, varlık orta noktanın en yüksek seviyelerinin üzerinde kapanamadığı sürece Bitcoin için kısa vadeli bir düşüş fiyat hareketine işaret ediyor. Orta noktanın üzerinde kapanış durumunda, flama oluşumu geçersiz olacak. Orta nokta, konsolidasyon aralığındaki en yüksek ve en düşük fiyatlar arasındaki ortalamayı gösteriyor.
Flama ya da bayrak, bir önceki trendin yeniden başlamasından önce geçici bir konsolidasyonu gösteren yaygın bir grafik formasyonudur. Fiyatın formasyonun oluşumundan önce olduğu gibi aynı yönde hareket etmeye devam edeceğini gösterdiğinden bir devam formasyonu olarak kabul edilir. Flamaların önceki trende bağlı olarak boğa ya da ayı eğilimli olması mümkün. Brandt’ın tespit ettiği son flama, mevcut ayı eğiliminin devam edeceğine işaret ediyor. Bu yüzden, ayı eğiliminde. Bu durumun Bitcoin’in değerinde daha fazla düşüşe yol açması olası.
Ayrıca analistler de Brandt’ın grafik modellerini doğruluyor. Özellikle Bitcoin, 6 Mayıs’ta 29.820 dolardan düşüşün ardından flamanın bayrak direğini oluşturdu. Varlık, 6 Mayıs’tan 13 Mayıs’a kadar 8 ardışık günlük kayıp seansı yazdırarak 29.820 dolardan tutarlı düşüşler kaydetti. BTC’nin geri dönüşü bir konsolidasyonla sonuçlanarak bayrağı oluşturdu.

Bayrak oluştuğunda, piyasa katılımcılarının kısa bir mola verdiğini ve fiyatın daha küçük bir aralıkta konsolide olmasına neden olduğunu gösterir. Bu konsolidasyon tipik olarak kararsızlık ya da azalan piyasa aktivitesi nedeniyle meydana gelir. Flama düşüş trendinin devam edeceğini gösterirken, BTC Brandt’ın orta nokta değerinin üzerinde kapanırsa formasyonu tamamen ortadan kaldırması mümkün.
Bitcoin toparlanabilir mi?
Bununla birlikte, Kriptokoin.com’dan takip etiğiniz üzere Brandt’ın iki gün önce yaptığı bir analizde BTC’nin daha yüksek değerlere fırlamadan önce muhtemelen “bir sarsıntı” daha yaşayacağını ortaya koyduğunu belirtmek gerekiyor. Ancak analist, bu öngörüsünün yalnızca bir “tahmin” olduğunu vurguluyor. Varlık o sırada 26.800 dolar civarında işlem görüyordu ve devam eden konsolidasyonun içinde sıkışıp kalmıştı.
Analist daha fazla açıklama yapmadığı için piyasa katılımcıları, söz konusu “bir sarsıntı daha” ifadesinin son düşüş trendinin beklenen devamıyla ilgili olup olmadığını sorgulamaya devam ediyor.

BTC, tarihi aşırı satım seviyelerine yaklaşıyor
Kripto piyasası genelinde yaşanan düşüşün ardından, hisse senedi piyasalarındaki traderların zayıf İngiltere enflasyon verilerine tepki göstermesiyle Bitcoin 27.000 dolar seviyesinin altına geriledi. Birleşik Krallık için çekirdek Tüketici Fiyatları Endeksi (TÜFE) oranı beklenenden daha sıcaktı. TÜFE, beklenen %6,2’lik rakamla karşılaştırıldığında 1992’den bu yana en yüksek seviye olan %6,8 olarak gerçekleşti.
Basın zamanında Bitcoin son 24 saatte %3,55 düşüşle 26.246 dolara geriledi. Yakın tarihli bir Glassnode analizine göre, Bitcoin tarihsel olarak aşırı satım seviyelerine yaklaşıyor. Bu analiz, aMVRV’nin şu anda 1,09 değerini kaydettiğini ve piyasada gerçekleşmemiş kârın sadece %9’unun hala mevcut olduğunu gösteriyor. Glassnode, “Bu, hem 2018, 2019 hem de Mart 2020 döngüsünün en düşük seviyelerinde tarihsel olarak aşırı satım seviyelerine denk geliyor” açıklamasını yaptı. Düzeltilmiş MVRV Oranı, 30 bin doların üzerindeki son Bitcoin rallisinin ardından 1,21 değerine yükseldi. Bu da %21’lik oldukça mütevazı bir gerçekleşmemiş kâr seviyesine ulaşıldığını gösteriyor.