Barış Pehlivan’ın avukatından açıklama: ’10 saat oldu, bekleyişimiz sürüyor’

Cumhuriyet Yazarı Barış Pehlivan ve Halk TV Yöneticileri Sulh Ceza Hakimliğine Sevk Edildi

Cumhuriyet yazarı Barış Pehlivan, Halk TV Genel Yayın Yönetmeni Suat Toktaş ve Program Koordinatörü Kürşad Oğuz, tutuklanma talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk edildi. Bu gelişme Pehlivan’ın avukatı Hüseyin Ersöz tarafından sosyal medya hesabından yapılan bir açıklama ile duyuruldu.

Ersöz, duruma ilişkin şu ifadeleri kullandı: “Gazeteci Barış Pehlivan’ın savcılık ifadesinin ardından 10 saat, gazeteciler Kürşat Oğuz ve Suat Toktaş’ın ifadelerinin üzerinden ise 7 saat geçti. Tutuklama talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk edildiğimiz İstanbul 5. Sulh Ceza Hakimliği’ndeki bekleyişimiz devam ediyor.”

Hüseyin Ersöz Twitter hesabı

Geçmiş Olaylar

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Barış Pehlivan, Serhan Asker ve Seda Selek hakkında ‘Kişiler arasındaki konuşmaların dinlenmesi ve kayda alınması’ ile ‘Bilirkişiyi etkilemeye teşebbüs’ suçlamalarıyla soruşturma başlatmıştı.

Halk TV yönetimi daha sonra bir açıklama yaparak, söz konusu telefon görüşmelerinin Kürşad Oğuz tarafından kaydedildiğini ve yayınlanma kararının Suat Toktaş’a ait olduğunu duyurmuştu. Bu açıklamanın ardından Kürşat Oğuz ve Suat Toktaş gözaltına alındı, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra savcıya ifade verdiler.

Related Posts

Ticaret Bakanlığı harekete geçti: Evinizde varsa dikkat! Toplatma kararı çıktı

Ticaret Bakanlığı, Güvensiz Ürün Bilgi Sistemi üzerinden sağlık riski barındıran yeni ürünleri kamuoyuna açıkladı. Son yapılan uygulamalar kapsamında oda kokuları ve evcil hayvanları ilgilendiren ürünlerin yasaklanması ve toplatılmasına karar verildi.

Rusya: ABD ekonomiyi siyasi silaha çevirdi

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, ABD’nin ticari ve ekonomik araçları siyasi baskı unsuru olarak kullanmaya devam ettiğini belirterek, “Bu çizgi, uluslararası ekonomik işbirliği mimarisinin bozulmasına yol açıyor.” dedi.

2 bin yıl sonra ilk kez gün yüzüne çıktı: İskenderiye Feneri’nin temelleri keşfedildi

İskenderiye Feneri’ne ait kalıntılar, 2 bin yıl sonra Akdeniz’in derinliklerinden çıkarıldı. Mısır Turizm ve Antik Eserler Bakanlığı’nın izniyle yürütülen çalışmalara Fransız arkeolog Isabelle Hairy liderlik etti. Proje kapsamında, toplam 22 dev taş …

Hava sıcaklığı 40 dereceyi buldu: Sokaklar boş kaldı

Mardin’de hava sıcaklığı 40 derecenin üzerine çıkarken, kent genelinde cadde ve sokaklar boş kaldı. Dışarı çıkmayı tercih edenlerse park ve bahçelerde vakit geçirerek sıcaktan korunmaya çalıştı.

Evini kaçak tarihi eser ve silah deposu haline getirmiş

Muğla’nın Ula ilçesine bağlı Şirinköy Mahallesi’nde yaşayan T.Ö. isimli şahsın evine, İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından operasyon düzenlendi.

Leman dergisi yazı işleri müdürü Aslan Özdemir için gözaltı kararı

Leman Dergisi hakkında yürütülen soruşturmada, yazı işleri müdürü Aslan Özdemir hakkında gözaltı kararı verildi.