Bakan açıkladı: En düşük emekli aylığı 14 bin 469 lira

SSK ve Bağ-Kur Emekli Aylığı Yüzde 15,75 Artırıldı!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, en düşük SSK ve Bağ-Kur emekli aylığının yüzde 15,75 artırılarak 14 bin 469 liraya yükseltildiğini duyurdu.

Işıkhan, yaptığı açıklamada, yıl başında yapılan kanuni düzenlemeler doğrultusunda asgari ücrette, kamu personeli ve emeklilerin aylıklarında artışlar gerçekleştiğini belirtti. Buna göre, SSK ve Bağ-Kur emeklileri için yüzde 15,75, emekli sandığı ve memur emeklileri için ise yüzde 11,54 artış olduğunu hatırlattı.

12 bin 500 liraya çıkarılan en düşük SSK ve Bağ-Kur emekli aylıklarının, bu oransal artıştan etkilenmediğini vurgulayan Işıkhan, bu sebeple yasal düzenleme gerektiğini söyledi.

‘YÜZDE 15.75 ARTIŞ KARARI AÇIKLANDI!’

Işıkhan, “Bu kapsamda, en düşük SSK ve Bağ-Kur emekli aylığı olan 12 bin 500 lirayı, 6 aylık TÜFE oranında yani yüzde 15,75 artırma kararını açıklıyoruz. Bu sayede en düşük emekli aylığı, 14 bin 469 liraya yükselmiş olacak. Emeklilerimiz ve aziz milletimize hayırlı olsun” dedi.

Emeklilerin her zaman yanlarında olduklarını ve aylıklarında önemli iyileştirmeler yaparak enflasyonun üzerinde artışlar sağladıklarını vurgulayan Işıkhan, “En düşük emekli aylığı, SSK ve Bağ-Kur emekli aylıklarındaki artışla uyumlu olarak yüzde 15,75 artırılıyor” diye konuştu.

Işıkhan, enflasyonla mücadelede kararlılıkla yürütülen politikaların meyvelerini toplamaya başladıklarını ve hedeflerine adım adım ilerlediklerini belirtti.

Enflasyonda gözle görülür bir düşüş yaşandığını ve bunun ekonominin her alanına olumlu yansımaları olacağını söyleyen Işıkhan, “Temel amacımız, enflasyonu kalıcı olarak düşürerek emeklilerimizin ve çalışanlarımızın refahını daha da artırmaktır. Türkiye’nin büyümesi ve güçlenmesiyle elde edilen kazanımları milletimizle paylaşmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

(ANADOLU AJANSI)

Related Posts

İsrail’in saldırıları Avrupa’daki gaz fiyatlarını da sert yükseltti

İsrail’in İran’a saldırısı sonrası Avrupa’da doğal gaz fiyatları yüzde 4 artışla son 5 haftanın en sert yükselişini kaydetti.

İran-İsrail gerilimi piyasaları vurdu: Borsa İstanbul’da sert düşüş!

Borsa İstanbul’da işlem günü sert düşüşle başladı. İran ile İsrail arasındaki gerilimin artması küresel piyasalarda tedirginliğe yol açtı. Uzmanlar, yatırımcıların risk algısında yükselişe dikkat çekiyor.

TCMB’nin analizine göre Türkiye dünyaya daha fazla ürün satıyor

TCMB analizine göre Türkiye, 2013-2023 döneminde hem ihraç ettiği ürün sayısını hem de ürün-pazar kombinasyonlarını artırarak ihracatını daha dayanıklı ve dengeli hale getirdi. Türkiye, gelişen ülkeler arasında en az yoğunlaşmaya sahip ihracat yapısıyla dikkat çekiyor.

Emekli promosyonlarında son durum: Hangi banka ne kadar ödüyor?

Emekli promosyonlarında hangi bankalar öne çıkıyor? Promosyon tutarları nasıl karşılaştırılıyor? En yüksek ödeme hangi bankadan alınıyor? 2025 haziran ayı kampanyalarında neler var? İşte ayrıntılar…

Ruslar memorandum değil muhtıra vermiş

Kimsenin elinde sihirli değnek yok. Yeni dünya düzeninin ilk büyük konvansiyonel savaşı bu. Bir milyondan fazla kişi öldü. Ateşkesi sağlamak, barış şartlarını oluşturmak ve bunu imza altına almak için çetin ve sabırlı bir mücadele gerekiyor. Tarafların talepleri arasında uçurum var. Bu makas konuşmadan kapanmaz. Türk diplomasisinin İstanbul’da yapmaya çalıştığı şey tam da bu: Tarafları konuşturarak barışı mümkün kılmak. Bunun için geçilmesi gereken merhaleler var. İstanbul’da 16 Mayıs ve 2 Haziran’da

Cuma günü başlayacak, akaryakıta zam geliyor

Brent petrol fiyatının 67 dolara ulaşmasının ardından akaryakıt fiyatlarında değişikliğe gidileceği öğrenildi. Sektör kaynaklarından alınan bilgiye göre cuma gününden itibaren benzinin litre fiyatına 1 TL zam yapılacak.