Avustralya’da seçimi İşçi Partisi kazandı

Avustralya Seçimlerinde İşçi Partisi Kazandı!

Avustralya’da yapılan genel seçimlerde henüz kesin olmayan sonuçlara göre, İşçi Partisi hükümeti bir dönem daha görevde olacak gibi görünüyor. Ülke genelinde oyların yaklaşık yüzde 80’i sayıldı ve Başbakan Anthony Albanese liderliğindeki merkez sol İşçi Partisi, 150 üyeli parlamentoda en az 86 sandalye kazandı. Partinin, mecliste çoğunluğu sağlaması için en az 76 sandalyeye ihtiyacı vardı.

Diğer taraftan, sağ eğilimli Liberal-Ulusal Koalisyon’un lideri Peter Dutton’un başını çektiği muhalefetin ise parlamentoda 39 sandalye kazanması bekleniyor. Küçük partiler ve bağımsız adaylar toplamda 10 sandalye elde etti.

Seçim kampanyası boyunca enerji politikaları ve enflasyon ön plandaydı. Muhalefet lideri Dutton, kamu harcamalarının enflasyonu artırdığını savunarak, her beş memurdan birinin işten çıkarılmasını teklif etmiş ve nükleer enerji yatırımları için hükümet harcamalarının kısılmasını önermişti. Ayrıca göçü azaltma sözü de vermişti.

İşçi Partisi ise rakibi Dutton’u Elon Musk’ın yönettiği DOGE kısaltmasıyla bilinen bir hükümet verimliliği ajansını taklit etmekle suçlamış ve ona “Doge-y Dutton” lakabını takmıştı.

Avustralya, seçimlere katılımın yüksek olduğu ülkelerden biri olup, sandığa gitmemenin 20 Avustralya Doları ile cezalandırıldığı biliniyor.

Kaynak: AP, AFP / MUK, EC

DW Türkçe’ye buradan erişebilirsiniz.

Related Posts

ABD teyakkuza geçti, Beyaz Saray’da hava savunma sistemi aktive edildi

İran’ın ABD’nin Katar’daki üslerine saldırılarının ardından, Washington’da olası misillemelere karşı koyacak hava savunma sistemi görüntülendi.

Erbakan’dan İncirlik ve Kürecik çıkışı

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan iktidara seslenerek, “Adana İncirlik‘teki Amerikan Üssü’nün bir an evvel kapatılması, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin kontrolüne alınması lazım” dedi.

Sakarya’da traktör firmasının deposunda yangın çıktı

Sakarya’nın Adapazarı ilçesinde, bir traktör firmasına ait yedek parça deposunda yangın çıktı.

Dünya nefesini tuttu radyasyon seviyesini takip ediyor

Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (UAEA), ABD’nin İran’ın nükleer tesislerine yönelik gece saatlerinde düzenlediği saldırılar sonrası Fordo dahil hiçbir tesiste radyasyon seviyelerinde artış olmadığını duyurdu.

Mezuniyet günü yaptığını gören para yağdırdı: Hesabına 9 milyon TL aktı

Lise mezuniyetinin ardından koşarak fast food zincirindeki mesaisine yetişen 18 yaşındaki genç, restoranda bulunanlar tarafından fark edildi… Mezuniyet cübbeli görüntülerinin sosyal medyada yayınlanmasının ardından yardımlar da adeta yağmur oldu yağdı…

‘Ufukta siyasi çözüm yok’

İSRAİL ile İran arasındaki savaş 10’uncu gününde karşılıklı saldırılarla sürerken İsrail’in kamu yayıncısı Kan’a konuşan bir İsrailli savunma yetkilisi, İran’a karşı harekâttaki kazanımlarının önemli ve gelişmiş düzeyde olduğunu ancak şu aşamada operasyon için siyasi bir sonun görünmediğini belirtti. İsrailli yetkili, “Operasyonun nasıl devam edeceği belli değil” ifadesini kullandı.