ABD’de dış yardımlar durduruldu

ABD Dış Yardımları Askıya Alındı

ABD Dışişleri Bakanlığı ve USAID tarafından finanse edilen dış yardımların tümü askıya alındı. Bakanlık tarafından yapılan yazılı açıklamada, dış ülkelere yapılan ödemelerdeki kesintinin yardım programlarının verimliliğini ve ABD dış politikasına uygunluğunu değerlendirmek amacıyla gerçekleştirildiği belirtildi.

Açıklamada, yardımların incelenmesinin ve düzenlenmesinin “ahlaki zorunluluk” olduğu vurgulanarak, harcamaların Amerikan halkına fayda sağlaması gerektiği önemle altı çizildi.

Trump’ın Kararname İmzalaması

ABD Başkanı Donald Trump’ın başkanlık görevine başladıktan hemen sonra dış yardımlara yönelik bir kararname imzaladığı biliniyor. Kararnamede, ABD’nin dış kalkınma yardımı programlarından sorumlu tüm bakanlık ve kurumların dış ülkelere yapacakları ödemeleri durduracağı, programın ABD dış politikasıyla uyumunun değerlendirilmesi için 90 günlük bir inceleme süreci başlatıldığı ifade edilmişti.

ABD’nin dış kalkınma yardımları, diğer ülkelere ekonomik, sosyal, teknik ve insani yardımları kapsayan geniş bir yelpazeyi içeriyor.

Kaynak: Odatv.com

Related Posts

Rusya: ABD ekonomiyi siyasi silaha çevirdi

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, ABD’nin ticari ve ekonomik araçları siyasi baskı unsuru olarak kullanmaya devam ettiğini belirterek, “Bu çizgi, uluslararası ekonomik işbirliği mimarisinin bozulmasına yol açıyor.” dedi.

2 bin yıl sonra ilk kez gün yüzüne çıktı: İskenderiye Feneri’nin temelleri keşfedildi

İskenderiye Feneri’ne ait kalıntılar, 2 bin yıl sonra Akdeniz’in derinliklerinden çıkarıldı. Mısır Turizm ve Antik Eserler Bakanlığı’nın izniyle yürütülen çalışmalara Fransız arkeolog Isabelle Hairy liderlik etti. Proje kapsamında, toplam 22 dev taş …

Hava sıcaklığı 40 dereceyi buldu: Sokaklar boş kaldı

Mardin’de hava sıcaklığı 40 derecenin üzerine çıkarken, kent genelinde cadde ve sokaklar boş kaldı. Dışarı çıkmayı tercih edenlerse park ve bahçelerde vakit geçirerek sıcaktan korunmaya çalıştı.

Evini kaçak tarihi eser ve silah deposu haline getirmiş

Muğla’nın Ula ilçesine bağlı Şirinköy Mahallesi’nde yaşayan T.Ö. isimli şahsın evine, İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından operasyon düzenlendi.

Leman dergisi yazı işleri müdürü Aslan Özdemir için gözaltı kararı

Leman Dergisi hakkında yürütülen soruşturmada, yazı işleri müdürü Aslan Özdemir hakkında gözaltı kararı verildi.

Özgür Özel’den 13. kez Silivri ziyareti

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, dün tutuklanan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu’nu ziyaret ediyor.