ABD heyeti Kamışlı’da söz aldı… Barzani partisi: Federasyona tamamız

Amerika Birleşik Devletleri Heyeti Kürt Siyasi Partileriyle Kamışlı’da Buluştu

Amerika Birleşik Devletleri’nden bir heyet, Pazar günü Suriye’nin Kamışlı kentinde başta Barzani’nin ENKS’si olmak üzere bazı Kürt siyasi partileriyle Kamışlı’da bir araya geldi. Toplantıda, Kürt siyasi partilerinin birleşerek Suriye’nin gelecekteki siyasi sürecinde önemli bir rol oynamaları gerektiği vurgulandı.

Suriye Kürt Ulusal Konseyi’nin liderlerinden Sulaiman Oso, toplantının ardından yaptığı açıklamada Kürt birliğinin Suriye’nin istikrarı ve geleceği açısından önemini vurguladı. Ayrıca, ABD heyetinin Suriye halkının ülkenin geleceğine dair iradesine saygı duyma taahhüdünü reafirm ettiğini ve Suriye’deki tüm toplulukların haklarının korunmasının gerekliliğine işaret ettiğini belirtti.

Sulaiman Oso, “ABD ve Avrupa’nın Suriye’deki önemini takdir ediyoruz. ABD heyeti, Suriye halkının ülkenin geleceğiyle ilgili ne karar alırsa alsın, bu kararlara saygı duyduklarını ve tüm toplulukların haklarının korunmasının önemli olduğunu vurguladı. ABD’nin Suriye ve Orta Doğu’daki rolünün öneminin farkındayız. Toplulukların haklarının desteklenmesi kritik” dedi.

Oso ayrıca, endişeleri gidermek amacıyla Suriye federalizmiyle ilgili konulara da değindi ve Kürt birliğinin korkulacak bir şey olmadığını vurguladı. “Dünyada birçok güçlü ülke federal bir yapıya sahiptir ve biz, Kürt Ulusal Konseyi olarak Kürt birliğinin değerini vurguluyoruz” diye konuştu.

Bu toplantı, 31 Aralık’ta ENKS heyeti ile terör örgütü YPG’nin lideri Mazlum Abdi arasında gerçekleştirilen yüksek düzeyli ABD liderliğindeki bir oturumun ardından gerçekleşti. Söz konusu oturumun amacı, Kürt partileri arasındaki iç bölünmeleri ele almak ve Suriye’nin değişen siyasi ortamında birleşik bir duruş sergilemekti.

Related Posts

İsrail’in Gazze’deki saldırılarında 92 Filistinli hayatını kaybetti

İsrail’in cumartesi sabahından bu yana Gazze Şeridi’ne düzenlediği aralıksız hava saldırılarında 92 Filistinli hayatını kaybetti, çok sayıda kişi yaralandı.

ABD Başkanı Trump Orta Doğu’da ‘tahsilat’ yaparken Gazze’de bunlar yaşandı

ABD Başkanı Donald Trump 14-16 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirdiği Suudi Arabistan, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ziyaretlerinde trilyonlarca dolarlık anlaşmalara imza attı ve ABD’ye geri döndü. Kamuoyunda Trump için ‘Gerekli tahsilatı yaptı ve döndü.’ yorumları yapılırken, insanlık dramının yaşandığı Gazze’de, Trump’ın ziyareti sırasında yine onlarca Filistinli hayatını kaybetti.

Ekrem İmamoğlu’ndan iktidara sert mesaj! ‘İstanbul’a ihanet dönemi bitti’

Tutuklu İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu sosyal medya üzerinden iktidara çok sert bir mesaj verdi. İmamoğlu, “Şehri birlikte mahvettiğiniz kişiler şimdi de utanmadan televizyonlara çıkıp, çalışma arkadaşlarıma iftira atıyor.” dedi

AKP Sözcüsü Çelik’ten ‘Terörsüz Türkiye’ açıklaması: Silahların bırakıldığı sahada görülmeli, MİT ilgili mekanizmaları kuracak

Sürecin sabotaja açık olduğunu söyleyen Çelik, “Bu mesele siyasi sabotaja açık bir mesele. Bir tanesi dille ilgili”  dedi

CHP’li Adıgüzel’den iktidara ‘ahtapot’ göndermesi: ‘Dünyanın en büyük ahtapotu Karadeniz’de görüldü’

CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, “Erdoğan’a duyurulur” notuyla bir açıklama yaptı. AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın CHP’li belediyelere yönelik ‘ahtapot benzetmesi’ yaptığını anımsatan Adıgüzel, Ordu Büyükşehir Belediyesi’nde yapılan yolsuzluklara dikkat çekerek “Erdoğan eğer belediyelerde bir ahtapot organizasyonu arıyorsa, kendi belediyelerine; Ordu Büyükşehir Belediyesi’ne baksın” dedi.

Eski FBI Başkanı’nın mesajı ABD’yi karıştırdı! Trump’a suikast çağrısıyla suçlandı

Eski FBI Direktörü James Comey’in sosyal medya hesabından paylaştığı ‘8647’ rakamını içeren görsel ABDde yeri yerinden oynattı. ABD güvenlik kurumları söz konusu mesajla ilgili harekete geçerken bu paylaşımın bir “tehdit” mesajı olduğu ileri sürüldü …