Trump’ın Özel Temsilcisi Witkoff Hamas’ın cevabını reddetti

Hamas, ABD’nin Ateşkes Önerisine Cevap Verdi

Hamas, ABD Başkanı Donald Trump’ın Özel Temsilcisi Steve Witkoff’un sunduğu ateşkes önerisine dair cevabını arabuluculara ilettiklerini duyurdu. Hamas, kalıcı bir ateşkesin sağlanmasını, Gazze Şeridi’nden tam bir geri çekilmeyi ve Filistinlilere yönelik insani yardımların kesintisiz akışını temin edilmesi gerektiğini vurguladı.

Witkoff, resmi sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Hamas’ın ABD’nin önerisine verdiği cevabı aldım. Hiç bir şekilde kabul edilemez ve bizi sadece geriye götürüyor.” şeklinde ifadeler kullandı.

Özel Temsilci Witkoff, Hamas’a yeni bir mesaj gönderdiği paylaşımında, “Hamas, önümüzdeki hafta hemen başlayabileceğimiz dolaylı (arabulucu) görüşmelerin temeli olarak sunduğumuz çerçeve önerisini kabul etmeli.” sözlerine yer verdi.

Witkoff, ölen ve hayatta kalan esirlerin yarısının ailelerine döneceği dolaylı görüşmelerin kalıcı olması için 60 günlük bir ateşkes sağlanmasının tek yolunun bu önerinin kabul edilmesinden geçtiğini vurguladı.

ABD Başkanı Donald Trump, dün gazetecilere yaptığı açıklamada, anlaşmanın bir gün veya daha kısa süre içinde açıklanabileceğini söylemişti.

Hamas’ın yazılı açıklamasında, Witkoff’un önerisinin kalıcı bir ateşkesi, Gazze Şeridi’nden tam bir geri çekilmeyi ve Filistinlilere insani yardımların kesintisiz akışını hedeflediği belirtildi.

Related Posts

Breziya’dan İsrail’e çok sert mesajlar

“Gazze Şeridi’nde olanlar bir soykırımdır,” Brezilya Devlet Başkanı diyen Lula, savaşla hiçbir ilgisi olmayan kadınların ve çocukların öldürüldüğünü vurguladı. “Kadınları, çocukları öldürüyorlar; çocukları aç bırakıyorlar. Öyle ki orada birini aramak …

Sanatçılardan Gazze tepkisi: Konserlere katılmama kararı alıyorlar

İspanya’da yaz dönemiyle birlikte hızlanan festival döneminde organizasyonda İsrail iştiraki gören sanatçılar, bu ülkeyi protesto etmek için teker teker iptal kararı almaya başladı.

Trump’tan ateşkes hamlesi: Ukrayna ve Rusya liderleriyle Istanbul’da görüşmeye açığım

Trump’tan ateşkes hamlesi: Ukrayna ve Rusya liderleriyle Istanbul’da görüşmeye açığım

Maaş yok, umut yok, vekil yok! Elazığ’da işçi sahipsiz

SSS Yıldızlar Holding’e bağlı Eti Gümüş fabrikasında çalışan işçiler 6 ila 8 aydır maaşlarını alamıyor. İşten çıkarılan ya da ücretsiz izne gönderilen 150 işçi muhatap bulamazken, Elazığ’ın iktidar milletvekilleri sessizliğe büründü.

‘Şaibeli kurultay’ iddianamesi tamamlandı: İmamoğlu dahil 12 isim için ‘cezalandırılma’ talebi

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen, CHP’nin 38’inci Olağan Kurultayı’nda usulsüzlük yapıldığı iddiasına ilişkin soruşturmada iddianame tamamlandı. Aralarında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun da bulunduğu 12 ismin, ‘seçim kanununa muhalefet’ suçundan cezalandırılmaları talep edildi.

Erdoğan ‘En büyük arzum’ dedi; Beyaz Saray’dan açıklama geldi

Erdoğan’ın, “En büyük arzum Putin, Zelenski ve Trump’ı Türkiye’de bir araya getirmek” çıkışının ardından ABD’den açıklama geldi.