Çimentocu şirketle mücadele eden köylülerin zafer sevinci

Çimento Fabrikası İmar Planları İptal Edildi: Çevreciler Sevindi

Muğla’nın Menteşe ilçesinde yaklaşık 15 yıldır ormanlık ve tarım arazilerinin içinde çimento fabrikası kurulmaması için mücadele eden çevreci ve köylülere bir sevindirici haber CHP’li Muğla Büyükşehir Belediyesi’nden geldi. Büyükşehir Belediyesi çimento fabrikasının bulunduğu bölgedeki imar planlarının yapılan itirazlara rağmen kesinleştiğini açıkladı.

Deştin Çevre Platformu Sözcüsü Haluk Özsoy, Muğla Büyükşehir Belediyesi Mayıs ayı Meclis toplantısına köylülerle birlikte katıldıklarını belirterek SÖZCÜ’ye açıklamalarda bulundu.

İMAR PLANLARININ İPTALİ KESİNLEŞTİ

Özsoy “1/5000 ölçekli entegre çimento tesisi amaçlı imar planlarının iptali kesinleşti. Deştin ve civar köylülerin de katıldığı Muğla Büyükşehir Belediyesi Mayıs ayı olağan toplantısında ilgili komisyon, askıda yapılan itirazları değerlendirerek reddetti ve planların iptalinin kesinleşmesi gerektiğini meclise iletti. Büyükşehir Belediyesi Meclisi ise komisyon görüşü doğrultusunda plan iptalini kesinleştirdi. Şimdi beklediğimiz, çimentocuların Muğla’da komprador olma hevesi günden çok küçük bir çıkar çevresi dışında hiçbir kesim tarafından istenmediklerini ve sonuna kadar mücadele edileceğini anlamalarıdır. Yerel yöneticilerimize, halkın isteğini yerine getirdikleri için dava açıldı; bu davalarda da doğru davranmış olan yöneticilerimizin arkasında sonuna kadar duracağız. Bir halk tarafından istenmediği halde zorla oraya girmeye ve kalıcı olmaya çalışan yapılar işgal kuvvetleridir. Muğla ve köylerini sömürme amacıyla işgal etmeye çalışan yapılara karşı siyasileriyle, köylüleriyle, yaşam savunucularıyla, hukukçularıyla, işçileriyle, kısaca her kesimiyle mücadele etmeye ve Muğla’yı işgale karşı savunmaya devam edeceğiz. Deştin Çayı özgür akacak! Muğla işgalcileri kovacak!” ifadelerini kullandı.

Related Posts

İsrail’in borazanı BBC: Yüzlerce çalışan işgalcilere nasıl hizmet edildiğini itiraf etti

İngiltere devletinin resmi yayın organı BBC’nin 100’den fazla çalışanı ve 300 medya profesyoneli, kurumun İsrail-Filistin çatışmasındaki yayın politikasının taraflı olduğunu belirten bir mektup yayınladı. BBC yönetimine hitaben kaleme alınan açık mektupta, kurumun İsrail-Filistin çatışmasındaki yayın politikası eleştirilirken İsrail hükümetine nasıl hizmet ettiği anlatıldı.

CHP’li vekillere ‘Free İmamoğlu’ fezlekesi

Boğaziçi Köprüsü’nde Free İmamoğlu pankartı asan CHP’li vekillere fezleke düzenlendiği öğrenildi

YRP lideri Fatih Erbakan ittifak için tarih verdi, erken seçim çağrısı yaptı

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, erken seçim çağrısını yineledikten sonra ittifak sorularına cevap verdi. Erbakan, ittifak görüşmelerinin seçime yakın bir dönemde olabileceğini söyledi.

ABD: Eğer Gazze’de ateşkes olursa, açıkçası herkesin kabul ettiği unsurlar olacak

ABD: Eğer Gazze’de ateşkes olursa, açıkçası herkesin kabul ettiği unsurlar olacak

Başkan Tugay’dan İzmir’deki operasyonla ilgili açıklama

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, operasyon hakkında açıklama yaptı. Tugay, “Soruşturmanın siyasi amaçlı olduğu kanaatindeyim” dedi.

Rusya’da ölen askerlere veda… Kim’in gözleri doldu

Kuzey Kore’de, Rus ordusu saflarında savaşırken hayatını kaybeden Kuzey Koreli askerler için anma töreni düzenlendi.