İsrail devlet televizyonundan Malta itirafı

İsrail Askeri Uçağı, Malta’ya Giderken Yaşanan Olay

İsrail devlet televizyonu KAN, İsrail ordusuna ait Herkül tipi askeri nakliye uçağının perşembe günü öğlen saatlerinde Nevatim Hava Üssü’nden Malta’ya gitmek üzere havalanmış olduğunu bildirdi.

Askeri nakliye uçağının akşam saatlerinde Malta açıklarından dönüşe geçtiği ve Özgürlük Filosu Koalisyonu’nun (FFC) “Conscience” gemisine insansız hava aracı saldırısından sadece saatler önce, saat 9’da hava üssüne geri döndüğü iddia edildi.

Filistinli gruplar, Gazze için FFC gemisine yapılan saldırıdan İsrail ordusunu ve Tel Aviv yönetimini sorumlu tutarken henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

İsrail Savunma Bakanı Yisrael Katz, daha önce Gazze sahillerine yardım filolarının yaklaşması durumunda söz konusu gemilere el koyacaklarını ve Gazzelileri sürgün edeceklerini belirtmişti.

Ada Çevresinde 3 Saat Geçirdi

Times of Malta gazetesi, FFC gemisine insansız hava araçları tarafından saldırı yapılmadan önce İsrail’e ait bir C-130 askeri nakliye uçağının Malta çevresinde 3 saat boyunca tur attığını rapor etti.

Bir üst düzey Maltalı askeri kaynağa göre, “Olanlar ciddi. İsrail’in AB üyesi Malta üzerinde yetkisiz bir askeri uçak uçurduğu ve tarafsızlığımızı ihlal ettiği anlaşılıyor. Bu çok ciddi.” açıklamasında bulundu.

Haberde, İsrail askeri uçağı ile insani yardım filosuna yapılan saldırı arasında henüz bir bağlantı olup olmadığı belirsizliğini korurken İsrail Savunma Bakanlığı’ndan konuyla ilgili açıklama bekleniyor.

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarına son vermek amacıyla dünya çapında düzenlenen ve potansiyel tehlikelere karşı gizli tutulan FFC yardım gemisi, yerel saatle 00.23’te insansız hava araçlarının saldırısına maruz kalmıştı.

Koalisyonun yardım gemisine yapılan saldırı sonucunda geminin gövdesinde hasar oluşmuş ve pruvasında yangın çıkmıştı.

Related Posts

İsrail’den Mescid-i Aksa’da “düğün provokasyonu”

İsrail yönetimi, Filistin topraklarına el koyan İsraillilerin, işgal altındaki Doğu Kudüs’te bulunan Mescid-i Aksa’nın avlusunda “düğün kutlaması” yapmasına izin verdi. Kudüs Valiliği, uygulamaya tepki gösterdi.

Azerbaycan’da 2 Rus gazeteci gözaltına alındı: Rusya, Büyükelçiyi bakanlığa çağırdı

Azerbaycan’da Rus medya ağı Russia Today’in Bakü’deki kolu olan Sputnik Azerbaycan ofisine düzenlenen operasyonda, Rusya Federal Güvenlik Servisi’nden (FSB) 2 görevli gözaltına alındı. Bunun üzerine Rusya, Azerbaycan’ın Moskova Büyükelçisi Rahman Mustafayev’in bakanlığa çağrıldığını duyurdu.

Cemil Tugay’dan kurultay mesajı: ‘Siyasi Partiler Kanunu açık’

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, CHP’nin 38. Olağan Kurultayı ve 21. Olağanüstü Kurultayı’nın iptali istemiyle açılan davaya ilişkin, “Siyasi Partiler Kanunu açıktır, seçim mevzuatı ortadadır. Bu tür bir tartışmanın olması kabul edilebilir değildir, meşru değildir, hukuki değildir” ifadelerini kullandı.

Fatih Altaylı cezaevinden açıkladı! İşte Cumhur İttifakı’nın oy oranı…

Gazeteci Fatih Altaylı Silivri Cezaevi’nden gönderdiği mektupta AKP’nin ve Cumhur İttifakı’nın oy oranını açıkladı.

Rusya’ya şok yaptırım kararı: Gölge Filo ve İHA tedarikçileri hedefte

Oslo hükümeti yürürlüğe giren yeni yaptırım paketiyle Rusya Federasyonu’na karşı sert adımlar attı. Norveç Dışişleri Bakanı Espen Barth Eide’nin açıklamasına göre, bu kararlar Rus ekonomisi ve askeri kapasitesi üzerinde önemli bir baskı oluşturacak …

Antalya’da denize dökülen kanalda balık ölümleri

Amtalya’nın Manavgat ilçesi Side Turizm Bölgesi’nde denize dökülen su kanalında ölü balıklar kıyıya vurdu. Tarım ve Orman Müdürlüğü olayla ilgili inceleme başlattı.