İmamoğlu’ndan operasyon tepkisi: ‘Yatırımcı arkasına bakmadan kaçıyor’

İmamoğlu’ndan İBB Soruşturmasındaki Gözaltılara Tepki

Tutuklandıktan sonra görevden alınan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, dün sabah gerçekleştirilen ikinci dalga gözaltılara sosyal medya hesabından tepki gösterdi.

İmamoğlu, yaptığı paylaşımda şunları söyledi:

“Milletin malını millete harcamadınız. Hukuk ve adaleti ciddiye almadınız. Anayasaya saygı göstermediniz. Demokrasiye ve demokratik kurumlara gereken değeri vermediniz. Milli iradeyi de hiçe saydınız.

“Yatırımcı Kaçıyor, Çarklar Durdu”

Yatırımcılar arkalarına bakmadan kaçıyor, vatandaşlarımız kazandıkları paraya güvenemiyor. Ekonomi durgunlukta. Faiz, enflasyon ve döviz kurları aynı anda artıyor. İnsanlar maça, tiyatroya veya sinemaya gidemiyor. Ailesiyle dışarıda akşam yemeği yiyemiyor. Ülkenin neredeyse tüm hayatını durma noktasına getirdiniz.

Neden böyle yaşıyoruz? Sizin karanlık zihniyetiniz yüzünden. Sabahın erken saatlerinde baskınlarla insanları gözaltına alıyorsunuz, evin babasını tutuklamak yetmiyor anneyi de içeri atıyorsunuz. Devlet geleneğiyle yetişmiş bürokratlar için sağlık sorunları olsa bile sabahı zorlayan bir şekilde gözaltına alıyorsunuz.

“Bu Kötülüğü Nereden Aldınız?”

Nereden öğrendiniz bu kötülüğü? Milletten ne istiyorsunuz? Yol arkadaşlarımın, ailelerinin ve çocuklarının hepsi Allah’a ve İstanbul halkına emanettir. Hepsiyle ilgilenecek, koruyacak ve milyonlarca kişi tarafından desteklenecekler. Eminim.

Sevgili Milletim

Bu karanlık dönem bir gün sona erecek, adil bir düzen gelecek. Güçlü, demokratik bir parlamenter sistemde güçler ayrılığı ilkesine bağlı, liyakatli, şeffaf ve hesap verebilir bir kamu düzenini getireceğiz. Milletimiz büyük.”

Ekrem İmamoğlu’nun paylaşımına buradan ulaşabilirsiniz.

Related Posts

İsrail’in borazanı BBC: Yüzlerce çalışan işgalcilere nasıl hizmet edildiğini itiraf etti

İngiltere devletinin resmi yayın organı BBC’nin 100’den fazla çalışanı ve 300 medya profesyoneli, kurumun İsrail-Filistin çatışmasındaki yayın politikasının taraflı olduğunu belirten bir mektup yayınladı. BBC yönetimine hitaben kaleme alınan açık mektupta, kurumun İsrail-Filistin çatışmasındaki yayın politikası eleştirilirken İsrail hükümetine nasıl hizmet ettiği anlatıldı.

CHP’li vekillere ‘Free İmamoğlu’ fezlekesi

Boğaziçi Köprüsü’nde Free İmamoğlu pankartı asan CHP’li vekillere fezleke düzenlendiği öğrenildi

YRP lideri Fatih Erbakan ittifak için tarih verdi, erken seçim çağrısı yaptı

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, erken seçim çağrısını yineledikten sonra ittifak sorularına cevap verdi. Erbakan, ittifak görüşmelerinin seçime yakın bir dönemde olabileceğini söyledi.

ABD: Eğer Gazze’de ateşkes olursa, açıkçası herkesin kabul ettiği unsurlar olacak

ABD: Eğer Gazze’de ateşkes olursa, açıkçası herkesin kabul ettiği unsurlar olacak

Başkan Tugay’dan İzmir’deki operasyonla ilgili açıklama

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, operasyon hakkında açıklama yaptı. Tugay, “Soruşturmanın siyasi amaçlı olduğu kanaatindeyim” dedi.

Rusya’da ölen askerlere veda… Kim’in gözleri doldu

Kuzey Kore’de, Rus ordusu saflarında savaşırken hayatını kaybeden Kuzey Koreli askerler için anma töreni düzenlendi.