İsmet İnönü vefatının 51. yılında anıldı

İsmet İnönü’nün 51. Ölüm Yılı Malatya’da Anıldı

İsmet İnönü’nün vefatının üzerinden 51 yıl geçti. Bu anlamlı gün, Cumhuriyet Halk Partisi tarafından Malatya’da düzenlenen özel bir etkinlikle anıldı. Malatya Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşen programda, CHP Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu, Tarihçi-Yazar Sinan Meydan ve İnönü’nün torunu, Gazeteci-Yazar Zeynep Bilgehan birer konuşma gerçekleştirdi.

“İsmet İnönü, Üstün Başarılara İmza Atmış Bir Liderdi”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu, İnönü’nün askeri kariyeri hakkında konuşurken, onun çalışkanlığı ve başarılarını övdü. Bağcıoğlu şunları söyledi: “İnönü, askeri alanda yüksek başarılara imza atmış bir liderdi. Mütevazı ve dürüst kişiliğiyle tanınırken sabrı ve kararlılığıyla da öne çıkmıştı. İlkelerinden taviz vermeden verdiği kararlarla tanınan İnönü, milli mücadele yıllarındaki liderliğiyle de iz bıraktı. Aynı zamanda mükemmel bir stratejist olan İnönü, geleceği öngörebilme yeteneğiyle de bilinir. Lozan Konferansı’ndaki performansı, diplomasi alanındaki ustalığını kanıtlar nitelikteydi. İsmet İnönü’nün askeri dehasını kabul etmeyenler, sadece cehaletlerini sergilemektedirler.”

“Atatürk’ten Gelen Övgüye Layık Bir Komutan”

Tarihçi-Yazar Sinan Meydan da İnönü’nün Kurtuluş Savaşı’ndaki rolüne değinerek şu ifadeleri kullandı: “Mustafa Kemal Atatürk’ün, İsmet İnönü’ye duyduğu güven, 1916 Sicil Notu’yla belgelenmiştir. İnönü, Batı Cephesi’nde destan yazarak düzenli ordunun zaferine katkıda bulundu. İkinci İnönü Muharebesi, Türk milletinin tarihinde dönüm noktası olan zaferlerden biridir. Atatürk’ten aldığı övgüye layık görülen İnönü, nadir görülen başarılı komutanlardan biridir.”

Related Posts

Evinde egzotik hayvan besleyen kişiye 472 bin TL ceza

Bursa’da yasa dışı şekilde bulundurulan egzotik hayvanlar koruma altına alındı.

İmamoğlu’ndan diploma çıkışı: Bu kararı alanların zorbalıklarını kimseye anlatacak yüzleri olmayacak

İmamoğlu’ndan diploma çıkışı: Bu kararı alanların zorbalıklarını kimseye anlatacak yüzleri olmayacak

Dışişleri Bakanlığı: İsrail’in bölge ülkelerine yönelik saldırıları barış ve istikrarı hedef almaktadır

“Netanyahu hükümetinin Gazze’deki işgalini genişletme yönündeki son kararı da aynı yayılmacı ve tahripkar anlayışın tezahürüdür”

İsrail’in Gazze’de bir okula düzenlediği saldırıda çoğu çocuk 17 kişi hayatını kaybetti

İsrail ordusunun, Gazze Şeridi’nin orta kesimlerindeki El-Bureyc Mülteci Kampında bir okula düzenlediği saldırıda 17 kişi hayatını kaybetti.

Erdoğan havuz medyasına ödül yağdırdı: Uçaktaki gazeteciler ödülü kaparken ‘Yılın Haber Sitesi’ dikkat çekti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 10. Anadolu Medya Ödüllerini sahiplerine takdim etti. Ödül alan isimlerin ve jüri üyelerinin Erdoğan’ın uçağına sık sık binen ve iktidara yakın isimler olması dikkat çekti.

ABD Eğitim Bakanlığı, Harvard’ın fonlarını Trump’ın taleplerine bağladı

ABD’nin en kökü üniversitelerinden Harvard Üniversitesi ile Trump yönetimi arasındaki fon krizi derinleşerek devam ediyor. ABD Eğitim Bakanlığı, üniversiteye bir mektup göndererek hükümetin taleplerine uyulmadığı sürece mevcut fonların askıya …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir