Beyaz Saray’ın savaş planı sızdı ortalık karıştı: Cehenneme çevirecek

MESAJDA SALDIRIYA YÖNELİK OPERASYONEL AYRINTILAR ORTAYA ÇIKTI

Reuters’a göre, Genel yayın yönetmeni Jeffrey Goldberg’in aktardığına göre, metin zincirinde yer alan materyaller arasında, önümüzdeki günlerde gerçekleşecek olan İran destekli Husi isyancılarına yönelik saldırılara dair operasyonel detaylar, hedeflere ilişkin bilgiler, ABD’nin kullanacağı silahlar ve saldırının planlanması gibi konular bulunmaktaydı.

SİNYAL DAVETİ ALDIĞINI MİKE WALTZ’DAN DOĞRULADI

Goldberg, Signal davetini Trump’ın ulusal güvenlik danışmanı Mike Waltz’dan aldığını belirtti ve aynı zamanda grubun sohbetine katıldığını dile getirdi.

“ULUSAL GÜVENLİĞE YÖNELİK HERHANGİ BİR TEHDİT YOK”

Ulusal Güvenlik Konseyi sözcüsü, şu anda alınan mesajların gerçek gibi göründüğünü ancak bir hata olabileceğini belirtti. Husi operasyonuyla ilgili konuşulanların derinlemesine incelendiğini aktaran sözcü, herhangi bir askeri tehdidin söz konusu olmadığını vurguladı.

İlgili haberlerle ilgili ilk yorumlarında, Goldberg’e karşı saldırıda bulunan Hegseth, Trump’ın eleştirel haberlere referans verdi ve soruları cevapsız bıraktı.

Trump, Pazartesi günü yaptığı açıklamada, konuyla ilgili bilgisi olmadığını ve The Atlantic dergisine karşı çıktığını belirtti.

Beyaz Saray sözcüsü, Trump’ın Waltz ve ulusal güvenlik ekibiyle hala yüksek bir güven düzeyinde olduğunu açıkladı.

Related Posts

Bildirici-Çağatay polemiği: Hangi medya kimin

Medya Ombudsmanı Faruk Bildirici, Sputnik’ten Ali Çağatay’ın medya eleştirilerinde ağır ve aşağılayıcı ifadeler kullandığını belirterek bu tarz etiketlemelerin doğru olmadığını yazdı.

Ayşe’yi ölüme götüren 9 gün

Cinayet işleyip 2 yıl serbestçe dolaşan eski polis Cemil Koç’un tutuklama kararı 9 gün önce çıksa Ayşe Tokyaz yaşayabilirdi.

Açlıktan sokakta düşerek ölüyorlar

İsrail’in gıda girişine izin vermediği Gazze’de insanlar açlıktan sokakta düşerek ölüyor. Son 48 saatte 8’i çocuk 18 Filistinli açlık ve susuzluktan hayatını kaybetti.

Pazaryeri’nde Orman Yangını Kontrol Altına Alındı

Pazaryeri’nde anız yangını ormana sıçradı, ekiplerin müdahalesiyle büyük oranda kontrol sağlandı.

Fenerbahçe, ikinci hazırlık maçını 2 golle kazandı

Yeni sezon hazırlıklarını Portekiz’de yapan Fenerbahçe, kamptaki ikinci hazırlık maçında 2-0 kazandı.

Nükleer görüşmeler İstanbul’da yapılacak

İran ile İngiltere, Fransa ve Almanya arasındaki nükleer müzakerelerin Cuma günü İstanbul’da gerçekleşecek. Öte yandan diplomatik kaynaklar, Rusya ve Ukrayna arasındaki müzakerelerin de bu hafta içi İstanbul’da yapılmasının öngörüldüğünü aktardı…