Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Gürcistan’da Ukrayna’daki savaşı değerlendirdi

Türkiye’nin Diplomatik Girişimleri Devam Ediyor

Gürcistan ziyareti sonrası Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Rusya-Ukrayna Savaşı’nın sona erdirilmesi konusunda Türkiye’nin aktif rol oynadığını açıkladı. Fidan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın savaşın başlangıcından itibaren diplomasinin önemine vurgu yaptı.

Fidan, ABD’deki yönetim değişikliğinin yeni diplomatik dinamikler oluşturduğunu belirtirken, Türkiye’nin savaşın durdurulması ve güvenlik garantilerinin sağlanması için diplomatik temasları sürdürdüğünü vurguladı.

İsrail’in bölgedeki saldırgan tavrının barışa engel olduğunu ifade eden Fidan, küresel barış için aynı hassasiyetin gösterilmesi gerektiğini dile getirdi. Suriye’deki Ulusal Diyalog Konferansı’na da atıfta bulunan Fidan, sürecin bölgesel istikrar için uluslararası destek gerektirdiğini belirtti.

Rusya-Ukrayna Savaşı’nda ilerleme sağlanamadığını belirten Fidan, Türkiye’nin diplomatik çabalarının sadece ateşkesle sınırlı olmadığını, barış anlaşması süreçlerine de aktif katkı sunduğunu açıkladı.

Fidan, Türkiye’nin uluslararası destekle savaşın çözümü konusunda önemli bir rol üstlenebileceğini vurgularken, ülkenin bölgedeki güçlü konumu ve diplomasiyle kurduğu ilişkilerin kalıcı barış için kritik olduğunu belirtti.

Related Posts

Evinde egzotik hayvan besleyen kişiye 472 bin TL ceza

Bursa’da yasa dışı şekilde bulundurulan egzotik hayvanlar koruma altına alındı.

İmamoğlu’ndan diploma çıkışı: Bu kararı alanların zorbalıklarını kimseye anlatacak yüzleri olmayacak

İmamoğlu’ndan diploma çıkışı: Bu kararı alanların zorbalıklarını kimseye anlatacak yüzleri olmayacak

Dışişleri Bakanlığı: İsrail’in bölge ülkelerine yönelik saldırıları barış ve istikrarı hedef almaktadır

“Netanyahu hükümetinin Gazze’deki işgalini genişletme yönündeki son kararı da aynı yayılmacı ve tahripkar anlayışın tezahürüdür”

İsrail’in Gazze’de bir okula düzenlediği saldırıda çoğu çocuk 17 kişi hayatını kaybetti

İsrail ordusunun, Gazze Şeridi’nin orta kesimlerindeki El-Bureyc Mülteci Kampında bir okula düzenlediği saldırıda 17 kişi hayatını kaybetti.

Erdoğan havuz medyasına ödül yağdırdı: Uçaktaki gazeteciler ödülü kaparken ‘Yılın Haber Sitesi’ dikkat çekti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 10. Anadolu Medya Ödüllerini sahiplerine takdim etti. Ödül alan isimlerin ve jüri üyelerinin Erdoğan’ın uçağına sık sık binen ve iktidara yakın isimler olması dikkat çekti.

ABD Eğitim Bakanlığı, Harvard’ın fonlarını Trump’ın taleplerine bağladı

ABD’nin en kökü üniversitelerinden Harvard Üniversitesi ile Trump yönetimi arasındaki fon krizi derinleşerek devam ediyor. ABD Eğitim Bakanlığı, üniversiteye bir mektup göndererek hükümetin taleplerine uyulmadığı sürece mevcut fonların askıya …