‘Vergi alınıyor, çivi çakılmıyor’

Adana Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Dr. Musa Uğur ile depremin ikinci yılında Adana’daki son duruma ilişkin konuştuk. Çukurova Üniversitesi Hastanesi’nin depremde zarar gördüğüne dikkat çeken Uğur, “Hastanenin bazı birimleri çalışmıyor. A ve B blok hâlâ açılmadı. Servisler onarılmadı. Yeni gelen rektör 2025’in sonu ya da 2026 başında bitireceklerini söyledi. Bu konuda çalışılmalar yürütülüyor. Biz de sürecin takibini yapıyoruz. Üniversite Hastanesi’nin yokluğu Adana için büyük bir sorun. Hastalar başka hastanelere yönlendiriliyor. Özellikle kronik hastalar ve kanser hastaları için burası çok önemli. Bir an önce açılmalı” dedi.

‘VERGİ ALINIYOR, ÇİVİ ÇAKILMIYOR’ 

9 ve 10 şiddetine kadar güvenli binalar oluşturmanın önemine vurgu yapan Uğur, “Siyasi iktidar yıllardır insanlardan deprem vergisi alıyor fakat bu kadar yıldır çivi çakılmıyor” tepkisini gösterdi. Deprem sonrası yurttaşların psikolojik sorunlar yaşadığının da altını çizen Uğur, “İnsanlar bu acıları iki yıl geçmesine karşın hala yaşıyor. Etrafındaki apartmanlarda insanların feryatlarını duymak insanlarda büyük bir travma yarattı ve bunun sonrasında birçok kişide stres bozukluğu görüldü” ifadelerini kullandı.

 ’84 BİN KİŞİYE YARDIM’ 

Öte yandan Uğur, Adana Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı’na bağlı Sosyal Hizmetler ve Yardımlar Şube Müdürlüğü’nün, deprem zamanında 84 bin 478 kişiye giysi, hijyen ve gıda malzemeleri gibi yardımlarda bulunduğunu belirtti. 

Related Posts

Bebekle kurulan bağ, dünyasını şekillendiriyor! ‘Anne kendine iyi bakmalı’

Anne ile bebek arasındaki duygusal bağın, yaşamın ilk anlarından itibaren bebeğin dünyayı nasıl algılayacağını belirlediğini aktaran Uzman Klinik Psikolog İnci Nur Ülkü, söz konusu ilginin bebeğin duygusal gelişimi ve dünyayı algılayış biçimi üzerinde nasıl etkileri olabileceğine dair açıklamalarda bulundu.

Uzmanların çelişkili açıklamaları kaygıyı tetikliyor! 8 haftayı geçerse destek şart

Deprem tahminleriyle ilgili kamuoyunda yapılan çelişkili açıklamaları eleştiren Psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan, Silivri açıklarında meydana gelen 6,2 büyüklüğündeki depremin ardından toplumda yaşanan korku ve kaygı duyguları ile deprem psikolojisi konusunu değerlendirdi.

Covid-19 ve diğer solunum yolu enfeksiyonlarında korkutan artış!

İklim değişikliğine bağlı hava sıcaklıklarınızdaki ani değişim solunum yolu hastalıklarına davetiye çıkarıyor. Viral enfeksiyonların tüm mevsimlere yayıldığını ifade eden Göğüs Hastalıkları Uzmanı Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, “Yalnızca Türkiye için değil küresel olarak durum böyle. Avrupa’da bildirilen rakamlara baktığımızda Covid-19 başta olmak üzere viral enfeksiyonların ve buna bağlı solunum yolu enfeksiyonlarının sıklığında artış gözlendi” dedi.

Her dışarı çıktığınızda başınız ağrıyorsa sebebi bu olabilir

Son zamanlarda dışarı çıktığınız anda baş ağrısı şikayetleriniz artıyorsa, sebebi sadece stres ya da yorgunluk olmayabilir.

Yaşanan depremler çocuklarda travmaya neden olabilir

Türkiye’de yaşanan depremler, çocuklarda travmalara sebep olabiliyor. Uzmanlar, deprem gerçeğini çocuklara doğru şekilde anlatmanın yaşanabilcek korkuyu en aza indirebileceğini belirtti.

Hakem Abdullah Buğra Taşkınsoy Hastaneye Sevk Edildi

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Ziraat Türkiye Kupası yarı finalinde TÜMOSAN Konyaspor ile Galatasaray arasında oynanan maçın öncesinde rahatsızlık geçiren hakem Abdullah Buğra Taşkınsoy’un hastaneye sevk edildiğini açıkladı. TFF’den yapılan …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir