Çarşı davasında beraat kararının gerekçesi belli oldu: Hiyerarşi değil arkadaşlık, dostluk

Beşiktaş Çarşı Grubu Üyelerine Açılan Davada Tüm Sanıklar Beraat Etti

Gezi eylemlerinin ardından Beşiktaş taraftar grubu olan ‘Çarşı’ üyelerine açılan davada, tüm sanıkların beraat ettiği kararın gerekçesi açıklandı. Cumhuriyet’ten Fahrettin Öztürk’ün haberine göre mahkeme, Çarşı grubunun takım taraftarlığından kaynaklanan yasal olmayan faaliyetlerde bulunmadığını ve 2013 yılındaki Gezi Parkı protestolarıyla da bağlantılı olmadıklarını belirtti.

Arkadaşlık ve Dostluk Öne Çıktı

Mahkeme kararında, tüm sanıkların Beşiktaş Spor Kulübü taraftarı olduğu, aralarında sadece takım sevgisinden ve sosyal ilişkilerden kaynaklanan bir arkadaşlık ve dostluk ilişkisinin olduğu vurgulandı. Hiçbir hiyerarşik yapı, görev dağılımı, organizasyon şeması, maddi destek, silah mühimmatı ya da gizlilik esasının bulunmadığı belirtildi.

Mahkeme, dosya içerisindeki usulüne uygun olmayan telefon görüşmeleri ve iletişim tespit tutanaklarının yasak delil niteliğinde olduğunu belirtti. Ayrıca, sanıkların Türkiye Cumhuriyeti hükümetini hedef alarak suç işlediği iddialarına dair yeterli delil olmadığına kanaat getirildi.

Geçmişten Günümüze Olayın Süreci

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, Yargıtay’ın bozma kararından sonra yeniden ele aldığı Çarşı davasına ilişkin kararını 23 Aralık 2024’te açıklamıştı. Tüm sanıklar, üzerlerine atılan suçlamalardan beraat ederek özgürlüklerine kavuşmuşlardı.

(ALINTI)

Related Posts

Netanyahu, Washington’da: Trump’la aynı hafta içinde ikinci kez görüşüp Gazze’nin geleceğini konuştu

Netanyahu, Washington’da: Trump’la aynı hafta içinde ikinci kez görüşüp Gazze’nin geleceğini konuştu

Yapay zekayla 3 ülkenin dışişleri bakanını dolandırdılar

ABD Dışişleri Bakanlığı, yapay zeka teknolojisi kullanılarak Dışişleri Bakanı Marco Rubio’yu taklit eden bir dolandırıcının, üst düzey yetkililere ulaştığına dair alarm verdi.

Pos cihazlarıyla 50 milyar TL’lik vurgun

İstanbul başta olmak üzere 6 ilde POS cihazları üzerinden 47.5 milyar liralık vurgun yaptıkları belirlenen 85 kişi hakkında gözaltı kararı verildi

Dünyada bir ilk: Türkiye, yapay zekaya erişim engeli getirdi

Sosyal medya platformu X’in yapay zeka uygulaması Grok, dün akşam Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Atatürk’ün de bulunduğu çok sayıda isme yönelik hakaret içerikli paylaşımlarda bulundu. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, olaya ilişkin soruşturma başlatıldığını belirterek, Grok hakkında erişim engeli kararı aldı.

Paşinyan’ın dini liderlere saldırılarına tepki: ‘Amaç geleneksel bağları bozmak’

Brezilyalı uluslararası ilişkiler uzmanı Conceiçao, Ermenistan’da Başbakan Nikol Paşinyan’ın dini liderlere ve Apostolik Kilise’ye yönelik saldırılarının geleneksel tarihi ve kültürel bağları ortadan kaldırmayı amaçladığını belirtti.

ABD, HTŞ’yi terör örgütleri listesinden çıkardı

ABD, Suriye Geçiş Dönemi Cumhurbaşkanı Ahmed Şara’nın lideri olduğu Heyet Tahrir Şam’ı (HTŞ) “yabancı terör örgütleri” listesinden çıkardı. ABD Dışişleri Bakanlığı, HTŞ’nin terör örgütleri listesinden çıkardığını duyurdu. Karar, ABD’nin resmi …