İsrail askerleri başkaldırdı

İsrail Ordusundan Askerler, Gazze’deki Durumu Protesto Ederek Görevlerine Son Verebilir

İsrail ordusundan yaklaşık 200 asker, İsrail hükümetinin Gazze’de ateşkes sağlamaması durumunda görevlerine son vereceklerine dair bir mektubu imzaladı.

ABD merkezli haber ajansı Associated Press’in bildirdiğine göre, “Bazı İsrail askerleri Gazze’de savaşı durdurmayı reddediyor” başlıklı bir haber yayımlandı.

Haberde, zırhlı birliklerde görev yapan bir subayın, İsrail askerlerinin silahsız bir Filistinli genci öldürdüğü kaydedildi.

7 askerin “savaşmayı” reddettiği ve Filistinlilerin nasıl öldürüldüğünü ve evlerin nasıl tahrip edildiğini anlattığı belirtildi. Bazı askerler, “tehdit oluşturmayan” evlerin yakılması veya yıkılmasının emredildiğini, evlerin yağmalandığını gözlemlediklerini ifade etti.

ASKERLERİN PROTESTO MEKTUBU: “BUZ DAĞININ GÖRÜNEN KISMI”

Yaklaşık 200 İsrail askeri, Netanyahu hükümetinin Gazze’de ateşkes sağlamaması halinde “savaşmayı” bırakacakları yönünde bir mektuba imza attı.

Askerler, bu durumun sadece “buz dağının görünen kısmı” olduğunu ve diğerlerinin de seslerini duyurmak istediklerini belirtti.

“SİVİL KATLIAMLARINA KATILMAKTAN PİŞMANIM”

Bazı askerler, yaşadıkları çatışmaları sindirmek için arkadaşlarına ve akrabalarına anlattıklarını ve pişmanlık duyduklarını ifade etti.

Bir asker, 2023 yılının sonlarına doğru 2 haftalık bir görev sırasında yaklaşık 15 binanın “gereksiz yere” yakıldığını gözlemlediğini ve “Savaş suçlarına katıldım” dedi.

Asker, “Kibriti ben yakmadım ama evin dışında nöbet tuttum. Sivil katliamlarına katıldım.” şeklinde konuştu ve ekledi: “Aynı durum tekrar yaşansaydı, tekrar aynısını yapmam.”

HAPİS CEZASI İLE KARŞI KARŞIYA KALABİLİRLER

Haberde, askerlerin “görevi yerine getirmeyi reddettikleri” için hapse girebileceği belirtildi. Ancak henüz mektubu imzalayanların hiçbirinin tutuklanmadığı bildirildi.

Related Posts

İsrail’in borazanı BBC: Yüzlerce çalışan işgalcilere nasıl hizmet edildiğini itiraf etti

İngiltere devletinin resmi yayın organı BBC’nin 100’den fazla çalışanı ve 300 medya profesyoneli, kurumun İsrail-Filistin çatışmasındaki yayın politikasının taraflı olduğunu belirten bir mektup yayınladı. BBC yönetimine hitaben kaleme alınan açık mektupta, kurumun İsrail-Filistin çatışmasındaki yayın politikası eleştirilirken İsrail hükümetine nasıl hizmet ettiği anlatıldı.

CHP’li vekillere ‘Free İmamoğlu’ fezlekesi

Boğaziçi Köprüsü’nde Free İmamoğlu pankartı asan CHP’li vekillere fezleke düzenlendiği öğrenildi

YRP lideri Fatih Erbakan ittifak için tarih verdi, erken seçim çağrısı yaptı

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, erken seçim çağrısını yineledikten sonra ittifak sorularına cevap verdi. Erbakan, ittifak görüşmelerinin seçime yakın bir dönemde olabileceğini söyledi.

ABD: Eğer Gazze’de ateşkes olursa, açıkçası herkesin kabul ettiği unsurlar olacak

ABD: Eğer Gazze’de ateşkes olursa, açıkçası herkesin kabul ettiği unsurlar olacak

Başkan Tugay’dan İzmir’deki operasyonla ilgili açıklama

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, operasyon hakkında açıklama yaptı. Tugay, “Soruşturmanın siyasi amaçlı olduğu kanaatindeyim” dedi.

Rusya’da ölen askerlere veda… Kim’in gözleri doldu

Kuzey Kore’de, Rus ordusu saflarında savaşırken hayatını kaybeden Kuzey Koreli askerler için anma töreni düzenlendi.